Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να γίνουν κοινωνική περιουσία η ΕΑΒ και άλλοι κλάδοι

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη χθεσινή περιοδεία

Η χθεσινή περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ανέδειξε τις συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους και το λαό η πολιτική εκποίησης στρατηγικών τομέων της παραγωγής, αλλά και τις επιπτώσεις στην αμυντική ετοιμότητα της χώρας από την απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας και το σταδιακό πέρασμά της στα πολυεθνικά μονοπώλια.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΑΒ είναι μια εταιρεία με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης, με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, ωστόσο, η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η στρατηγική της ΕΕ για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών, έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μετρούν σοβαρές απώλειες δικαιωμάτων. Χαρακτηριστική είναι τόσο η μείωση του προσωπικού, λόγω συνταξιοδότησης, με συνέπεια παραγωγικές μονάδες να υπολειτουργούν, αλλά και η διαρκής αύξηση των εργολαβιών μέσα στην ΕΑΒ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μιλώντας στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμαναν τη «μεγάλη ανασφάλεια» που νιώθουν, ενόψει νέων αρνητικών εξελίξεων στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Αμέσως μετά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, η Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε: «Η επίσκεψή μας στην ΕΑΒ, για άμεση επαφή με τους εργαζόμενους αλλά και με τη διεύθυνση της εταιρείας, δείχνει το εξής: Κατά τη γνώμη μας το μέλλον της ΕΑΒ είναι αβέβαιο μέσα στις συνθήκες όχι μόνο της οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως της διαμόρφωσης ενιαίας αμυντικής βιομηχανίας στην ΕΕ. Δεύτερον ότι η επιχείρηση έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, οι εργαζόμενοι όμως χάνουν σε μισθούς και δικαιώματα ενώ αυξάνει ας το πούμε η συμμαχία με εργολάβους που χρησιμοποιούν τη φθηνή εργατική δύναμη. Επίσης επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ανάγκη τέτοιες επιχειρήσεις και ολόκληροι κλάδοι να αποτελέσουν κοινωνική περιουσία για να τεθούν στην υπηρεσία μιας ανάπτυξης που διασφαλίζει τα συμφέροντα του λαού και όχι του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ