Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σε τα μας;»

«Η Ελλάδα είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες με το πιο πλούσιο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων»,

αναφέρεται στην έκθεση της τρόικας.

*

Από την παράγραφο αυτή, αν φαίνεται κάτι είναι ότι στους δυστυχείς «φραγκολεβαντίνους» δεν έχει εξηγήσει κανείς από εκείνους τους ντόπιους με τους οποίους συναγελάζονται την παροιμία «έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου».

*

Εν ολίγοις, πολύ πριν αυτοί «ξυπνήσουν», υπήρξαν άλλοι, που εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, όχι μόνο έχουν αποτιμήσει, αλλά και έχουν βγάλει το «πλούσιο χαρτοφυλάκιο» στο σφυρί.

Και για να μη λέμε λόγια, ιδού η απόδειξη:

«Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δισ. (...). Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου - εταιρειών "holding"».

(Ομιλία του Γ. Παπανδρέου σε εκδήλωση του «Economic Club» της Νέας Υόρκης, 22 Σεπτεμβρίου 2010).

*

Ως εκ τούτου, «σε τα μας» αυτά δεν περνάνε. Σιγά, δηλαδή, που έχει ανάγκη ο Παπανδρέου να 'ρθούνε αυτοί οι ξενέρωτοι να του πούνε τι έχει η Ελλάδα για να ξεπουλήσει.

Λες κι ο Παπανδρέου δεν το ξέρει από μόνος του...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ