Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ
Σε άμεση κλιμάκωση καλεί το ΠΑΜΕ
  • Να αξιοποιηθεί κάθε λεπτό για την απεργία της Τετάρτης!
  • Πρόταση για νέα 48ωρη απεργία από τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση των μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής κατέθεσαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης απηύθυνε και η χτεσινή (φωτ.) κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης απηύθυνε και η χτεσινή (φωτ.) κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων
Σε άμεση κλιμάκωση της πάλης για να πάρουν πανεργατική απάντηση τα βάρβαρα μέτρα καλούν οι ταξικές δυνάμεις, καθώς, χτες, το ΠΑΜΕ κατέθεσε στην κοινή συνεδρίαση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πρόταση για 48ωρη απεργία τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του «μεσοπρόθεσμου» στην Ολομέλεια της Βουλής. Σ' αυτήν την κατεύθυνση αποκτά ειδική σημασία η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας την επόμενη Τετάρτη 15 Ιούνη, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική και στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να αποδυναμωθούν οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί υπηρέτες της μεγαλοεργοδοσίας. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το κάλεσμα ξεσηκωμού του λαού με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης συνεχίζεται καθημερινά και πολύμορφα. Σ' αυτό το πλαίσιο, χτες, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και την παράδοση των εθνικών οδών στους επιχειρηματικούς ομίλους, άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα και επέβαλαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Εξάλλου, πορεία ενάντια στα νέα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών της απεργίας στις 15 Ιούνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας καλεί τους μεταλλεργάτες σε γενική συνέλευση, αύριο Κυριακή 12 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου.

Η τοπική Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει τη Δευτέρα 13 Ιούνη σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει παράσταση και μαζική εξόρμηση την Τρίτη 14 Ιούνη, στις 9 το πρωί, στον ΟΤΕ. Την ίδια μέρα, δίωρη στάση εργασίας (10 π.μ. με 12 το μεσημέρι) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα. Τη στάση εργασίας προκηρύσσουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ» και το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, με θέμα την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ταυτόχρονα, θα συζητηθεί και η ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 15 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στη μάχη για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 15 Ιούνη μπαίνουν καθημερινά και νέες ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μαγείρων) - ΠΕΠΡΝ (Ρυμουλκά - Ναυαγοσωστικά και ΠΕΣ/ΝΑΤ έχουν ήδη κηρύξει πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Ετσι, καλούν σε οργανωτική σύσκεψη για την απεργία, που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 14 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Λύση η οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση

Σε χτεσινή του ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους: «Μαζική, δυναμική απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τώρα.

  • Ολοι και όλες για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας στις 15 Ιούνη και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.
  • Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία κατά τη συζήτηση των μέτρων στην ολομέλεια της Βουλής.
  • Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, παντού με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις εκεί που κρίνεται η ταξική πάλη.
  • Κοινωνική λαϊκή συμμαχία, κοινό απεργιακό μέτωπο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νέων γυναικών. Ολοι μαζί για να μην περάσουν τα βάρβαρα νέα μέτρα, για την προστασία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Σήμερα 10 Ιούνη στη συνεδρίαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαίτησαν τη σαφή καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος", την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματα της. Τόνισαν ότι είναι αδήριτη ανάγκη η γενική απεργία στις 15 Ιούνη να στεφθεί από πρωτόγνωρη επιτυχία, να πάρει τα χαρακτηριστικά της γενικευμένης εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης, να πολιτικοποιηθεί, να συμβάλει στην όξυνση της ταξικής πάλης, στην ανάδειξη του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Πρότειναν κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία κατά τη συζήτηση των μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η πρόταση αυτή του ΠΑΜΕ δεν υιοθετήθηκε από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και οι όποιες αποφάσεις παραπέμφθηκαν στη συνεδρίαση των οργάνων.

Ομως, όλοι μαζί ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ομόφωνα συμφώνησαν να συμμετέχουν στις "κινητοποιήσεις" της ξεπουλημένης Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) στις 21 Ιούνη. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της "ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ" πως το πλαίσιο της ΣΕΣ είναι προβληματικό, δεν είναι καθαρό. Είναι όμως ανάγκη να συμπορευτούν μαζί της.

Στην πρόταση εκ μέρους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) με διάφορα τερτίπια για Δημοψήφισμα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν: Καμιά συναίνεση, καμιά συνδιαχείριση της κρίσης, καμιά αποδοχή εκβιαστικών διλημμάτων ή δημοψηφίσματος.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται στην οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση που θα φτάνει μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των μονοπωλίων».

  • Τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ανακοίνωσε χτες η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
  • Στην 24ωρη πανεργατική - πανελλαδική απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, διοικητικό προσωπικό, τεχνικοί και τυπογράφοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με αποφάσεις των ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ