Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός πρέπει τώρα να δείξει τη δύναμή του

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Νέος συναγερμός πρέπει να σημάνει σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία.

Κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία ρίχνουν το λαό ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της πτώχευσης. Εφαρμόζουν το αρχικό τους σχέδιο καπιταλιστικής βαρβαρότητας, κλιμακώνουν τον πόλεμο, για να πληρώσει ο λαός την κρίση για την οποία δεν ευθύνεται. Επιτίθενται με νέα αγριότητα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνολικά στα δικαιώματα. Πρώτος στόχος οι νέες και οι νέοι, ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Θέλουν να εκτοπισθούν ακόμα περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι, να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία και επιχειρήσεις, ώστε να βρουν νέο χώρο για να εξαπλωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απ' άκρη σε άκρη πρέπει να ακουστεί σε όλη τη χώρα ότι δεν δέχεται ο λαός να πληρώνει για την κρίση και το χρέος. Καμιά υποταγή στα τρομοκρατικά διλήμματα και απειλές. Το ζήτημα είναι να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος.

Για να αποκρουστούν τα νέα μέτρα που τον εξαθλιώνουν χρειάζεται η αγανάκτηση να μετατραπεί σε λαϊκή συστράτευση, οργάνωση και αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ.

Ο λαός πρέπει να στηριχτεί στο ΚΚΕ, στην εμπειρία του, στη μαχητικότητα, στη σταθερότητά του. Να απορρίψει αυταπάτες και "λύσεις" που συμφέρουν τμήματα του κεφαλαίου, αλλά δε δίνουν ούτε λύση ούτε ανακούφιση στο λαό. Να αξιοποιήσει δοκιμασμένα όπλα, να συσπειρωθεί γύρω από το ταξικό κίνημα, να γίνει το πιο ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι σε κυβέρνηση - τρόικα - μονοπώλια.

Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης.

Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, του στηρίγματός του, της ΕΕ.

Η πανεργατική, παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ στις 15 Ιουνίου πρέπει να σημάνει την αρχή μιας νέας ταξικής και πολιτικής αντεπίθεσης, κλιμάκωσης για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

Ο λαός ακόμα δεν έχει μιλήσει. Δεν έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμή του και πρέπει να το κάνει τώρα. Λαϊκή συμμαχία, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ