Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ, ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Σήμερα η 24ωρη απεργία για τις συλλογικές συμβάσεις
  • Από χτες το βράδυ ξεκίνησε η μάχη της περιφρούρησης και συνεχίζεται σήμερα όλη μέρα
  • Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων Τύπου - Χάρτου

Απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας - τρόικας αποτελεί η σημερινή σημαντική απεργιακή μάχη, που δίνουν οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου
Απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας - τρόικας αποτελεί η σημερινή σημαντική απεργιακή μάχη, που δίνουν οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου
Σήμερα δίνεται η κρίσιμη απεργιακή μάχη που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Από χτες το βράδυ ξεκίνησε η μάχη της περιφρούρησης σε εργοστάσια του κλάδου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και συνεχίζεται σήμερα, όλη μέρα, και στους δύο κλάδους. Στις πύλες των εργοστασίων αναμετράται το δίκιο των εργατών με τα αφεντικά τους, δίνεται η μάχη για το σήμερα και το αύριο της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους. Επιπλέον, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης. Ολες τις προηγούμενες μέρες οι δύο ταξικές Ομοσπονδίες έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες εξορμήσεις και έχουν συναντηθεί και συζητήσει με εκατοντάδες εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή, οι ταξικές δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν την υπονομευτική δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και τις απόπειρες της εργοδοσίας να «σπάσει» την απεργία με διάφορες μεθοδεύσεις.

Τελευταίο παράδειγμα αποτέλεσε η ωμή και τρομοκρατική παρέμβαση που έκανε με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Χάρτου (ΣΕΒΙΧΑ) και ιδιοκτήτης της Μακεδονικής Εταιρείας Χάρτου (ΜΕΛ ΑΕ), με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να σπάσουν την απεργία, ασκώντας αφόρητες πιέσεις, εκβιασμούς και τρομοκρατία. «Αυτή είναι η δημοκρατία στους χώρους δουλειάς», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Και τονίζει: «Απ' την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η απεργία του κλάδου, δεν σταμάτησε (σ.σ.: ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΧΑ) ούτε στιγμή να απευθύνεται σε όλους τους εργοδότες του κλάδου και να τους καλεί να τσακίσουν την απεργία των εργαζομένων. Συνεπώς εδώ έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο σχέδιο των εργοδοτών του κλάδου». Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου «καλεί το Σωματείο της ΜΕΛ να σταθεί όρθιο και να μην υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκεί η εργοδοσία, να πάρει τη σωστή ταξική θέση για υπογραφή ΣΣΕ».

Από χτες το βράδυ, ξεκίνησε η μάχη της περιφρούρησης στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με μπροστάρη την ταξική Ομοσπονδία και τα ταξικά Συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα και την Αττική. Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντησης του Σωματείου Εργαζομένων με την εργοδοσία της εταιρείας «ΦΑΓΕ», στο υπουργείο Εργασίας, μετά και τις τελευταίες έξι απολύσεις (ξεπερνώντας τις 125 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο). Εκεί το υπουργείο κάλεσε την εταιρεία να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων, η οποία από την πλευρά της είπε ότι θα το ...σκεφτεί!

Συγκέντρωση των λογιστών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών πραγματοποιεί, επίσης σήμερα, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ, στις 7 μ.μ., με αιχμή την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ταυτόχρονα, στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι των κλάδων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου, σημειώνοντας: «Ο αγώνας αυτός αφορά τους εργαζόμενους όλων των κλάδων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2018-10-20 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις(2018-10-13 00:00:00.0)
Μάχη για τις συμβάσεις στις 15 Μάη(2012-05-07 00:00:00.0)
Δράση για την απεργία στις 4 Απρίλη(2012-03-14 00:00:00.0)
Δυναμικά στην απεργία(2011-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ