Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
3 ΙΟΥΝΗ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Εργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη βαρβαρότητα

Αύριο το πρωί κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χώρος συζήτησης για τη σημασία οργάνωσης και ανάπτυξης της ταξικής πάλης. Αύριο το απόγευμα σε κάθε πόλη της χώρας, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, να σημάνει το κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Στην κατεύθυνση αυτή οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία των παρεμβάσεων της αυριανής μέρας. Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες με την προώθηση του νομοσχεδίου για ψήφισή στη Βουλή, σε πανελλαδική, πανεργατική, γενική απεργία για να εκφραστεί η αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα. Στην κατεύθυνση αυτή και η αυριανή μέρα μπορεί να αποτελέσει βήμα παρέμβασης για να παρθούν αντίστοιχες αποφάσεις για απεργία.

Καλέσματα συμμετοχής στην αυριανή ολοήμερη δράση και στα συλλαλητήρια απευθύνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

Πολύμορφες παρεμβάσεις

Μπροστά στην αυριανή μέρα αλλά και σήμερα αναπτύσσονται μια σειρά δραστηριότητες σε κλάδους και περιοχές. Μεταξύ άλλων, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν περιοδείες στα εργοτάξια του Φοίνικα και του Δήμου Ευόσμου. Ακόμα θα γίνει πικετοφορία στις 7 μ.μ., στην Πολίχνη και τις Συκιές και την ίδια ώρα πανεξόρμηση στην Κάτω Τούμπα, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και στην Αγία Βαρβάρα.

Αύριο, Παρασκευή, επίσης στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν περιοδείες στα εργοτάξια του Δήμου Συκεών, του Δήμου Πολίχνης, της Πόντου στην Καλαμαριά, «Αριστοτέλης» στην Καλαμαριά. Ακόμα θα γίνουν περιοδείες στην «Εξπρές Σέρβις» και στους παιδικούς σταθμούς της Καλαμαριάς. Επίσης, στις 8.30 το πρωί θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου στο πολυιατρείο ΙΚΑ και στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Στην Αθήνα οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ έχουν προγραμματίσει εξορμήσεις στα ιδρύματα, στους χώρους δουλειάς, στα στέκια νεολαίας, στις φοιτητικές εστίες της Αθήνας. Στη Λαμία στις 10 π.μ. θα γίνει εξόρμηση στα πολυκαταστήματα του κέντρου, περιοδεία σε ΙΚΑ, Εφορία, ΕΛΤΑ, τράπεζες, ΔΕΗ, εργαζόμενους στο Δήμο. Ανάλογες δραστηριότητες αναπτύσσονται σε πλήθος κλάδων, σε γειτονιές και περιοχές.

Στον Πειραιά αύριο, παράλληλα με τις εξορμήσεις, σε χώρους δουλειάς έχουν προγραμματιστεί ακόμα τα εξής:

Οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με απόφαση των διοικήσεων των σωματείων τους, θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την πύλη της Ζώνης στο Πέραμα, με κατεύθυνση τον Πειραιά. Ενδιάμεσες στάσεις θα γίνουν σε κεντρικά σημεία των περιοχών Αμφιάλης, Κορυδαλλού και Νίκαιας.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και ΠΕΣ ΝΑΤ διοργανώνουν σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η πανεξόρμηση σε χώρους δουλειάς(22/3/2018)
ΑΤΙΤΛΟ(9/10/2010)
Κανένας αύριο στην οικοδομή(28/6/2005)
Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων(10/10/2003)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ(19/1/2000)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ(16/12/1999)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ