Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ»
Διαδήλωσαν ενάντια στην απόλυση

Νέα μαζική, δυναμική παρέμβαση - η οποία μετατράπηκε σε διαδήλωση μέσα στο σαλόνι του ξενοδοχείου ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ - πραγματοποίησαν προχτές το απόγευμα οι εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο, αλλά και από άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας, απαιτώντας την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου Στέλιου Πετρίδη, που η εργοδοσία έδιωξε με μια άθλια μεθόδευση, επιχειρώντας να βαφτίσει την απόλυση παραίτηση. Κάτω από την πίεση των εργαζομένων, η εργοδοσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει έτσι ο εργαζόμενος στη δουλειά του.

Τη νέα κινητοποίηση οργάνωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ενώ είχε προηγηθεί παρέμβαση στο ξενοδοχείο και το περασμένο Σάββατο λίγες ώρες μετά την απόλυση.

Υπογραμμίζεται ότι ο Στ. Πετρίδης, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα ασφάλειας του ξενοδοχείου (κάμερες) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (αναπηρία στο αριστερό του χέρι μετά από τροχαίο ατύχημα) και απολύθηκε με το επιχείρημα της «αντισυμβατικής» συμπεριφοράς και για διάφορα ακόμα «λάθη» που εφηύρε η εργοδοσία μετά από 11 χρόνια δουλειάς. Ομως, αυτό που φαίνεται ότι ενόχλησε ιδιαίτερα τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, είναι ότι ο εργαζόμενος σήκωσε το ανάστημά του και συμμετείχε, όπως είπε στο «Ρ», σε όλες τις πανελλαδικές, πανεργατικές απεργίες του τελευταίου χρόνου. «Ατομο της ασφάλειας, δε γίνεται να απεργεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο σαλόνι του ξενοδοχείου, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα όπως «γη και ύδωρ για τ' αφεντικά, φτώχεια κι ανεργία για την εργατιά», «πάρτε πίσω την απόλυση» κ.λπ. Κάτω από την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, η εργοδοσία τελικά υπαναχώρησε και δέχτηκε να επιστρέψει ο εργαζόμενος στη δουλειά του.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συνεχής ήταν η παρουσία αστυνομικής δύναμης, η οποία και επιχείρησε να εκφοβίσει τους συγκεντρωμένους, κάνοντας λόγο για μηνύσεις και να απειλήσει με συλλήψεις. Στην κινητοποίηση, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ