Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Μηνύματα αλληλεγγύης από την Ισπανία

Συνεχίζουν να καταφθάνουν νέα μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο, προς το ΠΑΜΕ, μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Το Ομοσπονδιακό Συνδικάτο Ταχυδρομικών και Τηλεγραφικών της Ισπανίας με ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Σας γράφουμε για να σας εκφράσουμε τη στήριξή μας στη γενική απεργία που έχετε κηρύξει για τις 23 Φλεβάρη. Μόνο με τον αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη βάρβαρη επίθεση της αστικής τάξης της Ε.Ε., που στόχο έχει την περαιτέρω πτώχευση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης. Είσαστε ένα παράδειγμα για την εργατική τάξη της Ισπανίας που πρόσφατα είδε τις συντάξεις στο δημόσιο να μειώνονται με την βοήθεια των συμβιβασμένων, προδοτικών συνδικάτων CC.OO και UGT».

Οι Επιτροπές Εργατικής Ενότητας - Ισπανία με τη σειρά της, σημειώνει: «Μπροστά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς όλη την εργατική τάξη για την κήρυξη Γενικής Απεργίας στις 23 Φλεβάρη, η Επιτροπή Εργατικής Ενότητας θέλουμε να εκφράσουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη σε αυτή την νέα επιτυχημένη αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης. Η ευρωπαϊκή και παγκόσμια εργατική τάξη βρίσκετε σε μια ιστορική εποχή που χαρακτηρίζετε από την κρίση ενός καπιταλιστικού συστήματος που πεθαίνει, που βλέπει τα ποσοστά του κέρδους του να μειώνονται και προσπαθώντας να σωθεί γαντζώνεται από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα υπερκμεταλλεύοντας την εργατική δύναμη.

Στην Ισπανία, παρά την προδοσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων της CC.OO και της UGT που προχώρησαν σε Κοινωνική Συμφωνία με την αστική κυβέρνηση, η εργατική τάξη και όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν ότι μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να δώσει μια θετική έκβαση για τα συμφέροντα των κοινωνικών πλειοψηφιών. Ζήτω η Γενική Απεργία. Ζήτω ο αγώνας των Ελλήνων εργατών. Ζήτω το ΠΑΜΕ».

Επίσης, ψήφισμα απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Φοιτητών στο Παρίσι καθώς και Συνδικαλιστές από τη Βαρκελώνη και τη Γαλικία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ