Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Κάθε εργάτης μαχητής για την επιτυχία της απεργίας

Πλούσια δραστηριότητα έχουν αναπτύξει τα ταξικά συνδικάτα, κορυφώνοντας τη δράση τους λίγα 24ωρα πριν την απεργιακή μάχη

Στα «γεμάτα» στη μάχη της απεργίας έχουν ήδη μπει τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες, το σύνολο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, λίγες μόνο μέρες πριν τη μεγάλη απεργιακή μάχη στις 23 Φλεβάρη. Το μέγεθος της ολομέτωπης συνδυασμένης επίθεσης, που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, εργοδοσία και τρόικα, μαζί με τους συμμάχους τους, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και μεγαλοεπιχειρηματίες του Τύπου, καθιστά επιβεβλημένη τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Τα πανό και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, να γεμίσουν ασφυκτικά τις πλατείες των πόλεων, δίνοντας έτσι απάντηση και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων. Να απαντήσουν, ταυτόχρονα, και στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, ξεπερνώντας δισταγμούς και αναστολές. Βασικό στοιχείο αυτής της μάχης είναι να μπουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον αγώνα, να δημιουργηθούν απεργιακές επιτροπές, να ανοίξουν συζητήσεις, άνθρωπο τον άνθρωπο μέσα στους τόπους δουλειάς.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, στις 10.30 π.μ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το σύνολο των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών έχουν ξεκινήσει δουλειά μέσα στους τόπους δουλειάς. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έχει καταρτίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα. Ετσι, όλες αυτές τις μέρες, έχει πραγματοποιήσει εξορμήσεις στα γιαπιά στην Κέρκυρα, έχει προχωρήσει σε σύσκεψη για την απεργία στη Ναύπακτο, έχει κάνει περιοδεία στο εργοτάξιο κατασκευής εργατικών κατοικιών και στα γιαπιά της πόλης των Τρικάλων. Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν εξορμήσεις στο ΜΕΤΡΟ και στις οικοδομές, ενώ στην Πάτρα γίνονται περιοδείες στα μεγάλα έργα, στις εταιρείες παραγωγής μπετόν, στα γιαπιά και τις πιάτσες των οικοδόμων. Στο μεταξύ σήμερα, Παρασκευή, στα Γιάννενα, έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας για την ανεργία στον περιφερειάρχη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των οικοδομικών σωματείων της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ.

Η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στην απεργία: «Να γίνει η απεργία υπόθεση του κάθε μεταλλεργάτη σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς με σχέδιο και με έλεγχο. Καμιά νομιμοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η προοπτική για το αύριο είναι στράτευση με το ΠΑΜΕ. Ολοι στον αγώνα, όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ», σημειώνει στο απεργιακό της κάλεσμα.

Στο φουλ δουλεύουν για την προετοιμασία της απεργίας της 23ης Φλεβάρη συνολικά οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά. Στα πλαίσια των προετοιμασιών, από την περασμένη βδομάδα έχουν ξεκινήσει κλαδικές περιοδείες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από το ΠΑΜΕ, με τελευταία τη χτεσινή που έγινε στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, από τον Γιώργο Παπαβασιλείου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), συσπειρωμένος στις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Σε Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο

Στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις, συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις σε βιοτεχνίες Δέρματος, επιχειρήσεις Μετάλλου, σε εργοτάξια και γιαπιά, σε εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά, σε χώρους μόρφωσης. Χθες έγινε περιοδεία στην επιχείρηση «Ευθυμιάδης» στην ΒΙΠΕ της Σίνδου, σήμερα στα ΕΛΠΕ, τη Δευτέρα στα εργοστάσια «ΒΕΛΛΗΣ» «ΒΕΡΝΙΚΟΛ», κ.λπ. Παράλληλα, στο πλαίσιο της προπαγάνδισης της απεργίας και της δημιουργίας κλίματος αγωνιστικού ξεσηκωμού, προγραμματίζονται και πικετοφορίες: Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη στις 6.30 μ.μ. σε Τριανδρία και Χαριλάου. Στην Κατερίνη τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. σε Μυλαύλακο, Βατάν, Παράδεισο και την Τρίτη στις 6 μ.μ. σε Αστικά και Κέντρο.

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες, μέλη και στελέχη από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καλύτερη επιτυχία της απεργίας. Στην Πάτρα, πλήθος περιοδείες κι εξορμήσεις έγιναν σε εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης, στις μεγάλες κατασκευές της περιοχής, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε Νοσοκομεία. Στη Ζάκυνθο και στον Πύργο πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στα σούπερ μάρκετ. Στην Τρίπολη έγινε σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας. Στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε χώρους δουλειάς, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, όπου μοιράστηκε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ενόψει της απεργίας στις 23 Φλεβάρη.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΠΟΣ - ΟΑΕΕ) καλεί τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και σε όλη την Ελλάδα στις κατά τόπους πόλεις.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μπροστά στην απεργία.

  • Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό Νομού Ζακύνθου πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα εξελίξεις στον κλάδο και προετοιμασία της απεργίας. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, στις 6.30 μ.μ.
  • Το Σάββατο 19 Φλεβάρη, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Νομού Αττικής πραγματοποιεί σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας(2022-03-12 00:00:00.0)
Εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη(2011-09-30 00:00:00.0)
Δυναμική παρουσία στα εργοστάσια(2005-07-23 00:00:00.0)
Σήμερα νεκρώνουν τα γιαπιά(2005-06-29 00:00:00.0)
Να νεκρώσει αύριο κάθε γιαπί και εργοτάξιο(2003-11-25 00:00:00.0)
Φουλάρουν για την απεργία(2003-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ