Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΕΛΚΕΘΕ

Τη συμπαράσταση τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στην πρώην Βάση στις Γούρνες Ηρακλείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες εξέφρασε χτες το πρωί, Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Χερσονήσου του ΠΑΜΕ. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τους εργαζόμενους στις κατά τόπους εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε στην Ανάβυσσο, στον Αγ. Κοσμά και στη Ρόδο που βιώνουν, μήνες τώρα, τις περικοπές, την καθυστέρηση μέχρι και τη μη καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Η αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Χερσονήσου του ΠΑΜΕ μιλώντας με τους εργαζόμενους τόνισαν ότι μετά τον Καλλικράτη, όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν, πια, περάσει στην Τοπική Διοίκηση. Στόχος κυβέρνησης - Περιφερειαρχών - Δημαρχών είναι, όπως επισήμαναν, κάθε εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα να παραδοθεί στα συμφέροντα του κεφαλαίου. «Με πρόσχημα την κρίση η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία. Η πρώην Αμερικάνικη Βάση ξεπουλιέται. Στα πλαίσια αυτής της λογικής συνεχίζεται και η κατά μέτωπο επίθεση στην έρευνα με την υποχρηματοδότηση, το μαρασμό που θα οδηγήσει έως και το κλείσιμο του ΕΛΚΕΘΕ».

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους του ΕΛΚΕΘΕ να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους με τη μαζική τους συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 23ης Φλεβαρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ