Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει επιχείρηση τρομοκράτησης σπουδαστών ΙΕΚ

Την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης σπουδαστών στο ΙΕΚ της Ν. Ιωνίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, όταν κατά τη χτεσινή εξόρμησή της, μαζί με το ΣΕΤΗΠ και το Σύλλογο Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ, η διεύθυνση του ΙΕΚ κάλεσε την αστυνομία. Η ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων, έχει ως εξής:

«Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των σπουδαστών, στο ΙΕΚ της Νέας Ιωνίας. Ο νέος φορέας της κατάρτισης (ΕΟΠΠ) πατώντας πάνω στη ρότα που έχει χαράξει η κυβέρνηση, έπιασε από νωρίς δουλειά. Η σημερινή περιοδεία της Γραμματείας Νέων, του ΣΕΤΗΠ και του Συλλόγου Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης για την απεργία στις 23 Φλεβάρη αλλά και των εκλογών του Συλλόγου των Δημόσιων ΙΕΚ, κίνησε άμεσα τα αντανακλαστικά του Διευθυντή του ΙΕΚ της Νέας Ιωνίας κ. Καρτάκη Χρήστου ο οποίος ανάμεσα στις λεκτικές προκλήσεις και τις συκοφαντίες κάλεσε την αστυνομία ώστε να "επιβάλει την τάξη" και να εμποδίσει (ανεπιτυχώς) την επαφή με τους σπουδαστές. Η αστυνομία με την αιτιολογία της παρακώλυσης του μαθήματος θέλησε να προχωρήσει σε "τυπικό έλεγχο" των συνδικαλιστών αλλά και σε έλεγχο στοιχείων των σπουδαστών του ΙΕΚ.

Το σημερινό περιστατικό αποτελεί μάθημα. Δείχνει καθαρά πώς θέλουν να φτιάξουν τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, με εργάτες φτηνούς, που δε θα μιλάνε, δε θα διεκδικούν, δε θα υψώνουν το κεφάλι μπροστά στην εργοδοσία, θα είναι ανοργάνωτοι, ανενημέρωτοι, μακριά από τα σωματεία τους. Το γεγονός αυτό δε θα περάσει έτσι. Καλούμε τους σπουδαστές του ΙΕΚ της Νέας Ιωνίας να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία, με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές του Συλλόγου τους. Να μη φοβηθούν, να μην τρομοκρατηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ