Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στάσεις εργασίας σήμερα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ να αποδυναμώσει την αγωνιστική δράση των εργαζομένων

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (11 π.μ. - 4.30 μ.μ.) και στα τρόλεϊ (11 π.μ. - 4 μ.μ.) και συνεχίζουν την επόμενη βδομάδα με νέες κινητοποιήσεις ενάντια στον αντεργατικό - αντιλαϊκό νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τις συγκοινωνίες. Στο μεταξύ, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στα τρόλεϊ πήρε τη σκυτάλη της προσπάθειας υπονόμευσης των αγώνων από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στα λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην προχθεσινή τους γενική συνέλευση αχρήστεψαν τις προσπάθειες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ο οποίος με πρώτο βιολί την ΠΑΣΚΕ προσπάθησε να θέσει τέρμα, ουσιαστικά, στους αγώνες τους. Η ΠΑΣΚΕ στα τρόλεϊ, μόλις πριν τρεις μέρες, είχε πει ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί το όποιο πρόγραμμα δράσης αποφασίσουν οι οδηγοί στα λεωφορεία. Το έλεγε γιατί εκτιμούσε ότι η γενική συνέλευση στα λεωφορεία θα αποφάσιζε το σταμάτημα των κινητοποιήσεων. Ομως, οι οδηγοί στα λεωφορεία τους χάλασαν τα σχέδια και χθες η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στα τρόλεϊ έκανε ό,τι μπορούσε, ώστε, τουλάχιστον, οι κινητοποιήσεις στα τρόλεϊ να γίνουν σε διαφορετικές ώρες και μέρες. Ο στόχος είναι προφανής: Να μην αναπτυχθεί κοινή αγωνιστική δράση. Τελικά, δεν τα κατάφερε και θα ακολουθηθεί το ίδιο πρόγραμμα κινητοποιήσεων σήμερα και την ερχόμενη Δευτέρα. Την Τρίτη θα γίνει νέα στάση εργασίας και γενική συνέλευση όπου με εισήγηση της πλειοψηφίας (εκτός της ΠΑΣΚΕ) θα προταθεί να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα των οδηγών στα λεωφορεία.

Για Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ δε λήφθηκε κάποια απόφαση στη συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ εκπροσώπων των σωματείων. Το μόνο που υπάρχει είναι η απόφαση στον Ηλεκτρικό να γίνει στάση εργασίας και γενική συνέλευση την επόμενη Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να ακολουθείται μια τακτική κωλυσιεργίας και αποκλιμάκωσης του αγώνα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις, το πρόγραμμα κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Οι οδηγοί στα λεωφορεία θα κάνουν στάση εργασίας (11 π.μ. - 4.30 μ.μ.) τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη, 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στάση εργασίας (11 π.μ. - 4.30 μ.μ.) την Παρασκευή 25 Φλεβάρη, στάση εργασίας (11 π.μ. - 5 μ.μ.) τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη (τη μέρα εκείνη θα επιδιωχθεί να γίνει κοινή συγκέντρωση - συζήτηση με τους εργαζόμενους από όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς).

Στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.) τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη και την Τρίτη 22 Φλεβάρη (τη μέρα αυτή θα γίνει και γενική συνέλευση).

Στον ηλεκτρικό θα κάνουν την Τρίτη 22 Φλεβάρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι - 4 μ.μ.) και γενική συνέλευση. Επίσης, με απόφαση του ΔΣ θα κάνουν την Τετάρτη 23 Φλεβάρη δύο στάσεις εργασίας (έναρξη της βάρδιας έως 9 π.μ. και 5 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας) αντί για απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ