Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Μετά τις απολύσεις και οι ατομικές συμβάσεις

Με το «πιστόλι στον κρόταφο» καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν μείωση μισθού, σηματοδοτώντας αλυσίδα αντεργατικών εξελίξεων για όλους τους εργαζόμενους

Από την περιφρούρηση της απεργίας στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ τον περασμένο Ιούλη
Από την περιφρούρηση της απεργίας στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ τον περασμένο Ιούλη
Σε απολύσεις και μειώσεις μισθών με την επιβολή υπογραφής ατομικών συμβάσεων, προχωρά ο όμιλος «ΙΝΤΡΑΚΟΜ». Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει αλυσίδα αντεργατικών μέτρων και πρακτικών όχι μόνο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, αλλά συνολικά για όλους τους εργαζόμενους.

Από τις αρχές του χρόνου, ο όμιλος απέλυσε γύρω στα 90 άτομα. Τις τελευταίες μέρες «καλεί» όσους εργαζόμενους αμείβονται πάνω από την κλαδική ΣΣΕ να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις μείωσης μισθών, μοιράζοντάς τους σχετικό έγγραφο για τις δήθεν «δυσκολίες» που προξενεί η κρίση και τους καλεί να «βάλουν πλάτη», ώστε να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας! Με «το πιστόλι στον κρόταφο», αφήνει να εννοηθεί, ότι θα γίνουν νέες απολύσεις με προτεραιότητα όσους δεν υπέγραψαν τη μείωση μισθών. Οπως τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), «την περικοπή μισθών στα επίπεδα των κλαδικών συμβάσεων που επιχειρεί να επιβάλει η ΙΝΤΡΑΚΟΜ σήμερα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί (από νομικής πλευράς) και στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαία η στιγμή που επιλέχθηκε, καθώς μειώσεις στις απολαβές θέλει και η διοίκηση του ΟΤΕ - Deutsche Telekom, ενώ η διοίκηση της WIND χρησιμοποιώντας και την επιχειρησιακή σύμβαση κάνει απόπειρα να μειώσει τους μισθούς».

Η Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα, η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην ΗΟL, με κοινή τους ανακοίνωση, καλούν τους εργαζόμενους του ομίλου να οργανωθούν σε επίπεδο κλάδου, να παλέψουν ενιαία στην ενιαία επίθεση που δέχονται. Τους καλούν να διαδώσουν παντού «το όργιο τρομοκρατίας που υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει από την πλευρά της εργοδοσίας, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων. Να γίνει γνωστό ότι δεν αρκέστηκαν μόνο στο να κλέψουν κομμάτι του εισοδήματός μας, αλλά πάνω από όλα θέλουν να ισοπεδώσουν τις συνειδήσεις μας. Γι' αυτό, άλλωστε, το λόγο έφτιαξαν ατομικές συμβάσεις ακόμα και για συναδέλφους που βρίσκονται 3 ή 7 ευρώ πάνω από την κλαδική τους σύμβαση». Επίσης, τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαγούν από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό σε κάθε σωματείο και πανελλαδικά. «Γι' αυτό στις 23/2 συντονίζουμε τα βήματά μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ», καταλήγουν.

Θύελλα αντιδράσεων από τις ταξικές δυνάμεις

Οι εξελίξεις στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων των ταξικών συνδικάτων, που με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν τη διοίκηση του ομίλου, που «αποθρασυμένη από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της τρόικας και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία της ακόμα και σε συνθήκες κρίσης». Ψηφίσματα καταδίκης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους εξέδωσαν χτες οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Φαρμάκου, Τύπου και Χάρτου, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων, τα επιχειρησιακά σωματεία ΛΙΝΤΛ, Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Ντία, Αφοί Κωνσταντακάτου, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, οι σωματειακές επιτροπές ΝΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤ, ΝΕΟΣΕΤ, οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων στα ΑΒ Βασιλόπουλος και στο ΑΤΤΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ