Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Απεργία 23 Φλεβάρη 2011
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις

Το πανό των ταξικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Το πανό των ταξικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Σε όλη τη χώρα, έγιναν μαχητικές και δυναμικές αγωνιστικές παρεμβάσεις. Στη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκαν συμβολικές κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία και χώρους Υγείας. Στη Λάρισα έγινε κατάληψη του καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας και ανάρτησαν μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, πραγματοποιήθηκαν πολύμορφες δραστηριότητες. Στην Πάτρα, συγκεντρώσεις στις εργατογειτονιές της πόλης και κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην Καλαμάτα, έγινε μηχανοκίνητη πορεία και παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο για να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις σχολείων και η αύξηση δημοτικών τελών. Στην Κεφαλονιά, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσαν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών και η Ενωση Γονέων, κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα, έγιναν επίσης σημαντικές κινητοποιήσεις. Στα Γιάννενα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεκίνησε συμβολική κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Στη συνέχεια υγειονομικοί, μαζί με άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, αλλά και φοιτητές, πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Σε Στερεά Ελλάδα - Εύβοια: Στη Χαλκίδα, από νωρίς το πρωί έγιναν εξορμήσεις από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, καθώς και στο Εμπορικό Κέντρο. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ περιόδευσε σε ΚΑΠΗ και στο Παράρτημα του ΙΚΑ. Παρέμβαση έγινε και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στη Λαμία, έγινε περιοδεία στο Νοσοκομείο, στο ΙΚΑ και στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, ενώ ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε εξόρμηση σε μαγαζιά.

Από την κινητοποίηση στα Γιάννενα για την Υγεία
Από την κινητοποίηση στα Γιάννενα για την Υγεία
Στην Κρήτη, τέλος, είχαμε επίσης πολύμορφες κινητοποιήσεις. Στο Ηράκλειο, οι ταξικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιώντας συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Περιφέρειας. Στο Ρέθυμνο, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο της πόλης. Η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου και του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο ΙΚΑ, για να σφραγιστούν βιβλιάρια ανέργων. Στο Νομό Λασιθίου οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου. Εργαζόμενοι και δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο του ΙΚΑ στη Σητεία.

Κινητοποιήσεις με αιχμή την Υγεία, πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις σε Ικαρία, Σάμο και Κω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες παρεμβάσεις από τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα(2020-04-29 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία(2011-06-30 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα(2010-03-05 00:00:00.0)
Αποφασιστικά και στους τέσσερις νομούς(2010-02-12 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις δασκάλων - καθηγητών(2007-11-27 00:00:00.0)
Ηχηρό μήνυμα(2005-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ