Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Απεργία 23 Φλεβάρη 2011
Μεγάλη ανταπόκριση της εξόρμησης

Η μεγάλη και θετική ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της περιοδείας των ταξικών δυνάμεων στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Η πλειοψηφία των εργαζομένων έσπευσε να ακούσει τις θέσεις του κλιμακίου του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής αλλά και να πουν και οι ίδιοι τους προβληματισμούς τους. «Πλέον οι εργαζόμενοι σας ακούν», ήταν η «ατάκα» ενός εργαζόμενου που σε λίγες μέρες βγαίνει στη σύνταξη.

Οι συζητήσεις περιστράφηκαν κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, στην κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και στο τι πρέπει να γίνει. Εγινε κουβέντα για το καθεστώς «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων που στην Εθνική είναι ιδιαίτερα έντονο αφού εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους χίλιους!

Πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που διαπίστωναν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε τίποτα για να οργανωθεί ο αγώνας τους και η αντίστασή τους στην επίθεση που δέχονται, επιρρίπτοντας ευθύνες στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, του οποίου ο ρόλος «αναγνωρίζεται». Το κλιμάκιο του Σωματείου επεσήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τη δράση των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και να τις βάλουν στο περιθώριο. Οτι οι ίδιοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να στήσουν σωματειακές επιτροπές που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη οργάνωση και το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ