Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10893

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δίμηνη καμπάνια ενάντια στα ναρκωτικά

Με σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις - Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» ξεκινά η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας πολύμορφη καμπάνια στους μαθητές, όπως ανακοινώθηκε, χτες, απ' τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Χιώνη.


ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός πρέπει να βάλει τη σφραγίδα στις εξελίξεις

Δεν υπάρχει φάρμακο στη διαχείριση της κρίσης που να συμφέρει το κεφάλαιο και το λαό. Και αυτή τη στιγμή ο λαός πρέπει να βάλει τη σφραγίδα στις εξελίξεις.


ΣΕΛ.  3

ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στην πολιτική που τσακίζει το λαό

ΚΚΕ: Πατριωτισμός δεν είναι να σκύψει ο λαός το κεφάλι, αλλά να αντεπιτεθεί για να ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ, που τσακίζει τα δικαιώματά του και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία

MotionTeam

  • Γοργά συγκεκριμενοποιείται το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση - τρόικα, σε όφελος του κεφαλαίου. Με ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις με διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου που αυξάνει την απλήρωτη δουλειά, νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές σε βαρέα, ανθυγιεινά επαγγέλματα και επικουρικές συντάξεις, με κατάργηση άλλων δικαιωμάτων μέσω κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων.
  • Για πολιτική που υπηρετεί το «εθνικό συμφέρον», τον «πατριωτισμό», μιλά η κυβέρνηση ζητώντας συναίνεση. Σε μετωπική σύγκρουση με όσους αντιστέκονται στο μνημόνιο, καλεί ο ΣΕΒ. Η ΝΔ συμφωνεί, διεκδικώντας την πατρότητα των μέτρων. Εναντίον της τρόικας εμφανίζεται ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκαλύπτοντας την πλήρη στήριξή του. Κοροϊδεύει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντας «ανεπιθύμητα πρόσωπα» την τρόικα, όταν, μαζί με κυβέρνηση, ΣΕΒ και θιασώτες της ΕΕ, βάζει πλάτες στην υλοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  12  -  14

ΚΝΕ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ «ΛΑΡΚΟ»
Οι αγώνες τού χτες φωτίζουν τους αγώνες τού σήμερα

Η μεγαλειώδης και νικηφόρα απεργία στη «ΛΑΡΚΟ» ξετυλίχτηκε μπροστά στα μάτια πλήθους νέων εργαζόμενων και φοιτητών, που γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, το περασμένο Σάββατο, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της πεντάμηνης καμπάνιας της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας.


ΣΕΛ.  6

Θράσος ΓΣΕΕ

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τους εκπροσώπους της τρόικας και μιλάνε για «φαεινές προτάσεις» σε ό,τι αφορά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μέγα θράσος. «Γιατί μαζί με κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τους θιασώτες της ΕΕ, ενώ όλοι υλοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, δήθεν θίχτηκαν από τους εκπροσώπους της τρόικας. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αφού πρώτα αποδέχτηκε όλη την αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης, τώρα δήθεν διαφωνεί. Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι, όπως λέει και στην ανακοίνωσή της, "η ανόρθωση και η σωτηρία της οικονομίας", δηλαδή η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ, να φύγουν μακριά απ' αυτήν. Να συμπορευτούν μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα. Να δώσουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά και με οργάνωση τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 11 το πρωί», τονίζει το ΠΑΜΕ.ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στις 18 Φλεβάρη για διόδια και συγκοινωνίες

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Δικαίωμα του λαού το τι και πώς θα γίνει

ΣΕΛ.  17
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα πανελλαδική δράση για την ανεργία

ΣΕΛ.  6
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
Μηνύματα απ' όλο τον κόσμο

ΣΕΛ.  8  -  9
Και οι ναυτεργάτες στην απεργία

ΣΕΛ.  9
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΓΟΝΤΙΚΑ
Με κομμουνιστική συνέπεια, θάρρος και αυταπάρνηση

Το ΚΚΕ, σε στιγμές δύσκολες για το επαναστατικό κίνημα, όχι μόνο δεν πρόδωσε την αποστολή του ως πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, όχι μόνο δεν έχασε τον προσανατολισμό του, αλλά και τόλμησε με θάρρος την πρόβλεψη ότι ο 21ος αιώνας θα περάσει στην Ιστορία ως εποχή νέας επαναστατικής ανόδου του εργατικού κινήματος, των λαών.


ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Επίλυση στα αιτήματα των μεταναστών

ΣΕΛ.  32

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ