Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Απεργία 23 Φλεβάρη 2011
10 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΜΕΡΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ηχηρό μήνυμα για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη

Η απεργία στις 23 Φλεβάρη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ποιοτικό βήμα μπροστά, στην υπόθεση της παλλαϊκής αντίστασης και όξυνσης της πάλης απέναντι στην άγρια αντεργατική πολιτική. Αυτό το ηχηρό μήνυμα έστειλαν οι ταξικές δυνάμεις με τη δράση που ξεδίπλωσαν την περασμένη Πέμπτη, 10 Φλεβάρη, στο πλαίσιο της ολοήμερης κινητοποίησης, που είχαν κηρύξει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Από τα χαράματα, εκείνης της μέρας, οι ταξικές δυνάμεις, συναντήθηκαν με χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, σε όλη τη χώρα. Μπροστά στις πύλες των εργοστασίων, στα γιαπιά, στις επιχειρήσεις, στις τράπεζες, συζήτησαν με εργάτες και υπαλλήλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με συμβασιούχους, με εργαζόμενους που τα δικαιώματά τους χτυπιούνται σε κάθε τομέα της ζωής τους. Εγιναν παρεμβάσεις στο ΜΕΤΡΟ και τον ΟΑΕΔ, σε δημαρχεία. Πολύμορφες δράσεις μέσα και έξω από τις σχολές των πανεπιστημίων με το ΜΑΣ, ανέδειξαν τη στάση που πρέπει να έχουν οι φοιτητές μπροστά στην απεργία. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, την ίδια μέρα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή με τη μαζική τους συγκέντρωση και πορεία. Αργότερα, το απόγευμα, σε δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα, έγιναν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια από τις ταξικές δυνάμεις, μεταφέροντας πλατιά το απεργιακό μήνυμα.

Μέσα από αυτή την εξόρμηση στο λαό, αναδείχθηκε η πλατιά ανταπόκριση και απήχηση των λαϊκών στρωμάτων στις δράσεις των ταξικών δυνάμεων. Πλατύτερες μάζες, συνειδητοποιούν την ανάγκη οργανωμένης αντίστασης και πάλης, διατυπώνουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα. Αναγνωρίζουν στο ΠΑΜΕ, τον πρωτοπόρο ρόλο του στην οργάνωση των εργαζομένων.

Σήμερα, ο «Ρ», παρουσιάζει ορισμένες στιγμές από αυτή την πλατιά, παλλαϊκή εξόρμηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ