Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Απεργία 23 Φλεβάρη 2011
ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μήνυμα απειθαρχίας

Εξω από το ΓΕΝΕ
Εξω από το ΓΕΝΕ
Με διαδηλώσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, οι ταξικές δυνάμεις σε Αθήνα και Πειραιά έστειλαν μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής. Στην Αθήνα, οι δράσεις ήταν πολύμορφες. Το ΜΑΣ το πρωί πραγματοποίησε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, καθώς και στη λεωφορειακή γραμμή «608», προβάλλοντας την ανάγκη για δωρεάν μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συμβολικούς αποκλεισμούς των Δημαρχείων Αμαρουσίου, Αγίων Αναργύρων, Μεταμόρφωσης και Ηλιούπολης. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στα καταστήματα του «εμπορικού τριγώνου».

Στα καταστήματα, ιδιαίτερα στην Αιόλου και την Αγ. Μάρκου, οι μαγαζάτορες και οι εμποροϋπάλληλοι «έπιαναν» κουβέντα με τους συγκεντρωμένους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο», ήταν τα λόγια μιας γυναίκας στην Αιόλου, απαντώντας στο κάλεσμα για να συμμετέχει στην απεργία. Και λίγο παρακάτω μια άλλη επαγγελματίας έλεγε: «Δεν πάει άλλο. Πρέπει να αντιδράσουμε, για το καλό μας. Αλλιώς τα πράγματα θα χειροτερεύσουν». Ολοι όσοι συζητούσαν με τους συγκεντρωμένους, έβγαζαν οργή και αγανάκτηση, για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στον Πειραιά, από το πρωί, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες δράσεις. Συμβολικές καταλήψεις στα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε Κερατσίνι, Νίκαια και Πειραιά. Παρέμβαση του ΜΑΣ στη λεωφορειακή γραμμή «040», αποκλείοντας τα ακυρωτικά μηχανήματα. Σύσκεψη των ναυτεργατικών σωματείων, όπου ανακοινώθηκε ότι τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία. Μαζική παρέμβαση στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ). Τέλος, το απόγευμα μαζικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.


Στα μαγαζιά της Αθήνας
Στα μαγαζιά της Αθήνας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ