Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10892

Ολοι στη δράση για την οργάνωση της απεργίας στις 23 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ

Μπροστά στις νέες καταστρεπτικές - για το λαό - εξελίξεις που δρομολογούν κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο η πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ είναι απόρριψη των άγριων μέτρων, πράξη ανυπακοής και απειθαρχίας στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, σταθμός για την κλιμάκωση του αγώνα ρήξης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.


ΣΕΛ.  8  -  9,    12  -  13

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συμπορευτείτε με το ΚΚΕ

Ο αγώνας για ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών απαιτεί οργάνωση του λαϊκού μετώπου πάλης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για την εργατική, λαϊκή εξουσία και οικονομία

To επικαιροποιημένο μνημόνιο που κατέληξαν κυβέρνηση - τρόικα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που τσακίζουν τους εργαζόμενους δεν έχουν τέλος. Αποτελεί στρατηγική τους επιλογή, για να ισχυροποιηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η προώθηση μέτρων όπως: Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και θεσμοθέτηση ατομικών, η δραστική μείωση των μισθών, η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και υποδομών. Η ΝΔ συμφωνεί. Αλλωστε, ταυτίζονται με τις αποφάσεις που δρομολόγησε η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα. Σήμερα, ο αγώνας για ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών απαιτεί οριστικό απεγκλωβισμό του λαού από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση του λαϊκού μετώπου πάλης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικά τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο, που απαιτεί πάλη για την εργατική, λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  3,    6

Motion Team

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Πανελλαδική δράση με μεγάλη απήχηση

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ξεδίπλωσαν την περασμένη Πέμπτη, 10 Φλεβάρη, μια πολύμορφη πανελλαδική δράση με μεγάλη απήχηση στο λαό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας στις 23 Φλεβάρη για παλλαϊκή αντίσταση και εναντίωση στην άγρια αντεργατική πολιτική.


ΣΕΛ.  16  -  17

Η Αλέκα Παπαρήγα στον ΑΛΤΕΡ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, τη Δευτέρα 14/2, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συζητήσει με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις πολιτικές εξελίξεις.



ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ο Μουμπάρακ έφυγε ο Στρατός μένει

ΣΕΛ.  24  -  25
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Για ποια Πρωτοβάθμια Φροντίδα

ΣΕΛ.  10  -  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Τις στρέφει ενάντια στο λαό

ΣΕΛ.  15
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Αντιστέκονται παρά την τρομοκρατία

ΣΕΛ.  21
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Με αφορμή την εξέγερση του λαού

ΣΕΛ.  7
Κόντρα στην κατάργηση της Κυριακής - αργίας

ΣΕΛ.  14
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την οργάνωση της εργατικής νεολαίας

Η πεντάμηνη καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της νεολαίας, της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, για την οργάνωσή της σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με το καπιταλιστικό σύστημα, έχει ήδη απλωθεί σε όλη τη χώρα με μια πολυμορφία δράσεων και εκδηλώσεων.Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, η ερχόμενη Τρίτη, 15 Φλεβάρη, θα είναι Πανελλαδική Μέρα Δράσης της ΚΝΕ για την ανεργία.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ