Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Απεργία 23 Φλεβάρη 2011
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Το απεργιακό κάλεσμα ακούστηκε πλατιά

Στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό των ταμείων του ΙΚΑ στην Κομοτηνή
Στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό των ταμείων του ΙΚΑ στην Κομοτηνή
Πλατιά ακούστηκε το απεργιακό κάλεσμα στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη, αναπτύχθηκε πλούσια δραστηριότητα. Από τις 7 το πρωί ξεκίνησαν εξορμήσεις στους ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου και Νεάπολης, σε σχολές μαθητείας, σε νοσοκομεία και μια σειρά χώρους δουλειάς. Στη συνέχεια, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε κοινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Αντίστοιχα, από το πρωί και για δύο ώρες, οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν τα ταμεία των νοσοκομείων και των ιατρείων του ΙΚΑ σε Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή εργαζομένων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μαχητικές συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες έγιναν στις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης (Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, κ.ά.). Ιδιαίτερα στις Σέρρες ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή της ΠΑΣΥ, και έγινε αναφορά στις διώξεις των αγροτών.


Από την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και συμβασιούχων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Από την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και συμβασιούχων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ