Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής
Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα με εκπροσώπους από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καλλιθέας - μέλος ΟΓΕ, που θα συντονίζει την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί η πολιτική του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας, συγκροτήθηκε στην Καλλιθέα, χτες, Δευτέρα, σε μια μαζική λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ».

Πρώτο σταθμό της πρωτοβουλίας της Λαϊκής Επιτροπής αποτελεί η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στις 6 μ.μ. μπροστά από το Δημαρχείο Καλλιθέας, καθώς και το πλατύ κάλεσμα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα της πόλης ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη.

Η νεοσυσταθείσα Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα αποτελεί καρπό μιας συνεχούς διαδικασίας παρεμβάσεων ταξικών συνδικάτων και συλλόγων σε μια σειρά οργανισμούς και εργασιακούς χώρους το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή, όπως, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στον ΟΤΕ, στην Εφορία, στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ, στα σχολεία, κ.α.

Κεντρικός ομιλητής της λαϊκής συνέλευσης ήταν ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Χρέος μας είναι η συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων σε οργανωμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένους στόχους, που δε θα έχουν καμία σχέση με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου αλλά, αντίθετα, θα υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα».

Ο Θόδωρος Κούτρας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Στόχος της Λαϊκής Επιτροπής είναι να δυναμώσει την πάλη στις γειτονιές, να οργανώσει τα λαϊκά στρώματα στα σωματεία τους, στις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, στους συλλόγους των φοιτητών μέσα από το ΜΑΣ και να οργανώσουν αγώνες σε κάθε γειτονιά και συντονισμένα σε όλη την πόλη, σε όλη την Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα. Ηρθε η ώρα να μπούμε στον αγώνα, να μπούμε στη μάχη, ώστε με τον αγώνα μας να τραβήξουμε για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό, ενάντια στα μονοπώλια».

Παρεμβάσεις έγιναν και από τον κόσμο που συμμετείχε στη συγκέντρωση. Ο καθένας παρουσίασε τα προβλήματα και τις εξελίξεις στον κλάδο που ανήκει και όλοι τόνισαν την ανάγκη η αγανάκτηση του λαού να μετουσιωθεί σε οργανωμένο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ