Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δεν ήταν «σκονάκι», απλώς συνέπεσαν...

Χτες στην εφημερίδα τα «Νέα» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος ερωτηθείς για την άρνηση του κόσμου να πληρώνει τα ληστρικά διόδια ή τα επίσης ληστρικά εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιστρατεύει τη σοφιστεία του αφόρητου εξυπνακισμού:

«Τι θα γίνει - ρωτά όλο αθωότητα - αν αναπτυχθεί το ίδιο κίνημα και κατά των ιδιωτών, στο ταξί, στο εστιατόριο, στον κινηματογράφο, στον κουρέα»...

*

Προφανώς ο Πάγκαλος δεν γνωρίζει ότι οι κουρείς, οι σαλεπιτζήδες και οι ταξιτζήδες δεν συνάπτουν συμφωνίες με εργολάβους και «Ζήμενς», όπως διαπράττουν οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετέχει ο Πάγκαλος.

Δεν έχει αντιληφθεί ούτε ότι οι εστιάτορες δεν συμπεριλαμβάνονται σε όσους συνάπτουν για λογαριασμό του Δημοσίου λεόντειες συμβάσεις με τις πολυεθνικές, αλλά ούτε και έρχονται μετά να ζητήσουν από τον κοσμάκη τα «μαλλιοκέφαλά του» για αυτές τις λεόντειες συμβάσεις, όπως κάνουν οι κυβερνώντες και το κράτος τους.

Επίσης, αν ο κουρέας ή ο εστιάτορας είναι ακριβός, τότε ας υποθέσουμε ότι υπάρχει και η επιλογή να πας στον παρακάτω κουρέα που είναι φθηνότερος ή ακόμα και να μην κουρευτείς ποτέ. Αν όμως θες να πας στη δουλειά σου, αν θες να μετακινηθείς, από ποιον «άλλο» δρόμο θα πας όταν όλοι είναι «καπαρωμένοι» από τους εργολάβους; Σε ποιο «άλλο» μετρό και σε ποιο «άλλο» λεωφορείο θα πας για να βρεις το φθηνότερο εισιτήριο;

*

Ομως, να που το «έξοχο» επιχείρημα του Πάγκαλου βρίσκει πρόθυμους διακινητές. Και μάλιστα στην ίδια εφημερίδα. Και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς φύλλο, στο χτεσινό της φύλλο.

Ετσι, πριν ακόμα ο αναγνώστης των χτεσινών «Νέων» πάρει τη δόση του στον αυθεντικό «παγκαλισμό» από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο, η εφημερίδα φρόντισε να τον εισαγάγει στην κυβερνητική «λογική» οχτώ σελίδες νωρίτερα. Και το φρόντισε μέσω ενός μικρού άρθρου που όσοι το διάβασαν διαπίστωσαν ότι έλεγε τα ίδια ακριβώς πράγματα που ισχυριζόταν και ο Πάγκαλος, λίγες σελίδες παρακάτω!

Ενδιαφέρον, επίσης, έχει τούτο: Το σχετικό αρθράκι έχει την υπογραφή του ίδιου συντάκτη που πήρε και τη συνέντευξη από τον Πάγκαλο.

Κάποιοι κακοήθεις που παρατήρησαν τη σύμπτωση, ισχυρίστηκαν ότι ο εν λόγω συντάκτης κινήθηκε βάσει των όσων επέβαλε το «σκονάκι». Αλλοι, εξίσου κακεντρεχείς, είπαν ότι «θαμπώθηκε» από τη δύναμη των επιχειρημάτων του αντιπροέδρου. Εμείς από την πλευρά μας τα απορρίπτουμε όλα αυτά. Δεν πιστεύουμε ότι οι απόψεις τόσο του συντάκτη, όσο και συνολικά των «Νέων», είναι προϊόν ΠΑΣΟΚικής «γραμμής». Απλώς οι απόψεις τους συνέπεσαν με εκείνες του Πάγκαλου.


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ(20/5/2021)
ΑΤΙΤΛΟ(28/6/2011)
Ομολογούν και κοροϊδεύουν(8/2/2011)
Σιγή ασυρμάτου για την υφαλοκρηπίδα(23/7/2010)
Ενα περιστατικό για χρήσιμα συμπεράσματα(1/10/2009)
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση(6/3/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org