Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης

Μαζική λαϊκή συνέλευση δημοτών, εργαζομένων κατοίκων της Πετρούπολης πραγματοποίησε, χτες, στο 3ο Γυμνάσιο ο Δήμος Πετρούπολης - δημοτική αρχή εκλεγμένη με το ΚΚΕ - σε μια προσπάθεια να συζητηθούν τα καθημερινά μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ανάλογη συνέλευση πραγματοποιήθηκε και την περασμένη Κυριακή.

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς, στόχος αυτών των συσκέψεων είναι ο δήμος να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους, να ενημερώσει από την πλευρά του τους δημότες αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν έχουν πέσει στην αντίληψη της διοίκησης. Ο Θωμάς Κοτσαμπάς τόνισε ότι η δημοτική αρχή, μπροστά και στις απαιτήσεις που μπαίνουν για το ερχόμενο διάστημα, θα παλέψει για:

  • Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δήμου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στην κατεύθυνση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος μετά τη λήξη της σύμβασής του και να θεωρούνται όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εργαζόμενοι με σχέση αορίστου χρόνου.
  • Την ελάφρυνση από κάθε είδους επιβάρυνση που έχει να κάνει με το δήμο (κατάργηση τροφείων, ελάφρυνση από συνδρομές σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες).
  • Την κάλυψη αναγκών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία. Να μη γίνει καμία συγχώνευση - κατάργηση σχολικής μονάδας.
  • Τη δημιουργία ελεύθερων χώρων (πλατείες - πάρκα) που θα είναι προσβάσιμοι σε όλο το λαό.

Αύριο, Τετάρτη, λαϊκή συνέλευση θα γίνει στο 7ο Δημοτικό (Κ. Παλαμά 189) στις 7 μ.μ. Ακόμα, κάλεσε τους κατοίκους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Φλεβάρη αλλά και στην απεργία στις 23 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ