Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματική συμπαιγνία με τους μισθούς

Πίσω από τον μεταξύ τους αποπροσανατολιστικό καυγά για την περικοπή ή όχι του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, οχυρώνονται κυβέρνηση και ΝΔ, με στόχο να συγκαλύψουν τη συνευθύνη τους για την κατρακύλα του λαϊκού εισοδήματος και για να κρύψουν πίσω από τη συγκεκριμένη συζήτηση το σύνολο των αντιδραστικών μέτρων που έρχονται, εντός και εκτός μνημονίου με την τρόικα.

Απαντώντας στις καταγγελίες της ΝΔ ότι η κυβέρνηση συζητάει με την τρόικα για την οριστική κατάργηση του λεγόμενου 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ο Γ. Πεταλωτής λεοντάριζε χτες ότι «τέτοιο θέμα διαπραγμάτευσης, δηλαδή για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν μπήκε ποτέ, δεν το επιτρέψαμε εμείς να μπει» και προκλητικά ισχυρίστηκε ότι «κατοχυρώνουμε το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, όπου μπορούμε και όσο μπορούμε».

Κατά τα άλλα, με αφορμή τις αντιδράσεις στο χαράτσι των διοδίων και τις αυξήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «το πρόβλημα δε λύνεται, ούτε από τις μαγκιές του καθενός μας και φυσικά, ούτε όταν αυτές οι μαγκιές περιβάλλονται, υποτίθεται, με έναν ιδεολογικό μανδύα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ