Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο της αντίστασης

Απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα χτες στη Λαμία

Στη πλατεία Πάρκου έγινε χτες το βράδυ η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Λαμία. Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρέτισαν ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων και ο Τάσος Χρονάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

Μην πιστεύεις όσα λένε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αν πάρουν την ψήφο σου είναι σα να εγκρίνεις όσα άγρια και βάρβαρα μέτρα έχουν πάρει σε βάρος σου. Είναι σα να εγκρίνεις τα χειρότερα που σου ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αν το βράδυ των εκλογών υψωθεί στη Στερεά και στη Φθιώτιδα το πράσινο σημαιάκι του ΠΑΣΟΚ του Κλέαρχου Περγαντά, θα πανηγυρίσουν οι τραπεζίτες και μεγαλοβιομήχανοι της Στερεάς κι όχι ο λαός της Στερεάς. Ο Περγαντάς θα βάλει πλάτη για να περάσει το μνημόνιο, τα αντιλαϊκά μέτρα, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία στη Στερεά.

Αν το βράδυ των εκλογών υψωθεί το γαλάζιο σημαιάκι της ΝΔ, μη νομίσετε ότι θα είναι καλύτερα για το λαό τα πράγματα. Η ΝΔ δημαγωγεί όταν λέει ότι είναι κατά του μνημονίου επειδή δεν το ψήφισε, ενώ δηλώνει ότι θα το σεβαστεί. Είναι με τα μπούνια με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι υποψήφιοί της αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνιο θα εφαρμόσουν εάν εκλεγούν.

Ταυτόχρονα, πρέπει να τιμωρηθεί και το αντιδραστικό κόμμα του Καρατζαφέρη για τον βρώμικο και ύποπτο ρόλο του στο πολιτικό σκηνικό. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κόμμα λαγός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του αναθέτουν ειδικοί μηχανισμοί αποστολές. Είναι γεμάτο εθνικιστικό, ρατσιστικό μίσος. Ψήφισε και με τα δύο χέρια το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και τώρα εμφανίζεται στη Στερεά με τον υποψήφιό του σαν μετανοούσα Μαγδαληνή, χαρακτηριστικό όλων των οπαδών του Γκαίμπελς.

Ο λαός και η νεολαία της περιοχής δεν πρέπει να δώσει καμιά εμπιστοσύνη στους υποψήφιους από το χώρο του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλήρως αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι, όπως φάνηκε και από τα μασκαριλίκια τους για τις καρέκλες και τις υποψηφιότητες σε όλη την Ελλάδα. Και να σκεφτείτε ότι είναι όλοι αυτοί που κλαίγονται ότι θέλουν να «ενώσουν την αριστερά», αυτοί που δεν μπορούν να ενώσουν ούτε τις συνιστώσες τους, ούτε καν τα στελέχη τους. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι είναι ή αισθάνονται ακόμα αριστεροί.

Ειδικά στη Στερεά και στη Φθιώτιδα ο λαός και η νεολαία πρέπει να τους δώσει ένα καλό μάθημα. Και αυτό αφορά και τους 2 συνδυασμούς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τυχοδιώκτες πολιτικά, που δεν έχουν ιερό και όσιο, καμία πλέον σχέση με τις αξίες και τα ιδανικά που έδωσαν και τη ζωή τους οι πατεράδες και οι παππούδες μας, με τα ιδανικά και τις αξίες των σημερινών ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, με τα οράματα, αλλά και τους ρεαλιστικούς στόχους για ριζική αλλαγή της κοινωνίας, για ανατροπή της καπιταλιστικής διαχείρισης. Δεν αναφερόμαστε στους αγνούς αγωνιστές και κάποιους νέους που παρασύρονται από συνθήματα και κάποιες γνωριμίες, αλλά σε αυτούς που ηγούνται με ιδιοτέλεια αυτής της τυχοδιωκτικής πολιτικής ενσωμάτωσης και χειραγώγησης του ριζοσπαστισμού, είτε τώρα παριστάνουν τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μαριάς, είτε τους άλλους που βάζουν στο βιογραφικό τους την ένδειξη «πρώην ΚΚΕ».

Την Κυριακή υπερψηφίζουμε μαζικά τους συνδυασμούς της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που στηρίζει το Κόμμα μας.

-- Τον Γιώργο Μαρίνο για περιφερειάρχη Στερεάς με αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας τον Τάσο Χρονά.

-- Τον Κώστα Μπασδέκη για δήμαρχο Λαμίας.

-- Και όλους τους συνδυασμούς με επικεφαλής άξιους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ σε όλο το νομό.

Αυτές τις 5 μέρες να κάνουμε τη νύχτα - μέρα. Να μην αφήσουμε κανένα σπίτι όπου να μην πάει το ψηφοδέλτιο της αντίστασης, του αγώνα, της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ