Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10810

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. η συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.


ΣΕΛ.  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα στις 7 μ.μ. η συγκέντρωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  3

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για δυνατό ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Οποιος υποκύψει στον εκβιασμό θα πληρώνει λύτρα συνέχεια

Να μην περάσει ο εκβιασμός που κάνει το ΠΑΣΟΚ στο λαό περί αποσταθεροποίησης και χρεοκοπίας αν χάσει στις εκλογές. Χρεοκοπία είναι η ανεξέλεγκτη, ταχύτατη χρεοκοπία του λαού. Το δίλημμα που βάζει ο πρωθυπουργός, ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία είναι σε βάρος του λαού. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ψηφίζεις πιο γρήγορη χρεοκοπία. Η απάντηση από τις εργατογειτονιές, τις λαϊκές συνοικίες, από τους τόπους δουλειάς, από τα χωριά, πρέπει να είναι η καταδίκη και η καταψήφιση αυτού του εκβιασμού, αυτής της ανοιχτής εκδήλωσης της δικτατορίας των μονοπωλίων. Καταψήφιση των συνδυασμών της κυβέρνησης και καμία μετάγγιση ψήφων προς τη ΝΔ, της οποίας η αντιμνημονιακή δράση είναι ψεύτικη, υποκριτική και καθαρά για λόγους τακτικής. Η περήφανη απάντηση στις 7 Νοέμβρη πρέπει να είναι μαζικά η ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου σε όλη την Ελλάδα.


ΣΕΛ.  7

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ
Δεν είμαστε το ψηφοδέλτιο που θέλουν οι επιχειρηματίες

Στον κατάμεστο από κόσμο πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στα σύνορα με το Ρέντη, παρουσιάστηκε την Κυριακή το βράδυ το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη, δείχνοντας ο χώρος αυτός, όπως τόνισε στην ομιλία του ο σημερινός δήμαρχος Νίκαιας και υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Στέλιος Μπενετάτος, ποιες είναι οι διαφορετικές πολιτικές που ακολούθησαν οι δύο δήμοι.


ΣΕΛ.  12

Επικίνδυνο δίλημμα

Επικίνδυνο και ψευδεπίγραφο το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού για αποσταθεροποίηση. Σταθερότητα για τα μονοπώλια είναι η αύξηση των κερδών τους, η μείωση μισθών - συντάξεων, το κόψιμο παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η ανεργία, το ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, των ορεινών όγκων και των παραλιών. Η πάλη και ο καθημερινός αγώνας για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, για την κυβέρνηση είναι αποσταθεροποίηση. Σταθερότητα για το λαό είναι να έχει σταθερή και μόνιμη δουλειά, δημόσιες και δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, κλπ. Οι εργαζόμενοι ζουν στην αστάθεια και στην ανασφάλεια και η πλουτοκρατία στη σταθερότητα και στην ασφάλεια. Αυτή τη σταθερότητα τι να την κάνει ο λαός; Αυτό που πρέπει να νοιάζει το λαό είναι ότι αυτήν τη σταθερότητα πρέπει να την αποσταθεροποιήσει! Σταθερότητα για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο με την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του, και αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη του ταξικού κινήματος. Οσο περισσότερα εμπόδια δημιουργούνται στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στο σύστημα διακυβέρνησης, όσο περισσότερο τρίζουν τα θεμέλια του συστήματος της εκμετάλλευσης, τόσο πιο αποτελεσματικά η λαϊκή αντεπίθεση θα μπορεί να αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και να ανοίξει την προοπτική για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Περικοπές στις επικουρικές ενόψει

ΣΕΛ.  20
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Φοιτητές και σπουδαστές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΣΕΛ.  15
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εμπόριο ελπίδας σε νέους το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που εξαγγέλθηκε ως μεσσίας στο πρόβλημα της ανεργίας, η εργατική τάξη πρέπει να το επιστρέψει ως απαράδεκτο και επικίνδυνο. Υπάρχει συνολική εμπειρία για το τι ρόλο αναλαμβάνουν να παίξουν τέτοιου είδους προγράμματα στο εμπόριο ελπίδας σε νέους ανθρώπους, στη μεγιστοποίηση της ομηρίας τους. Η μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης ως δείκτης της ανταγωνιστικότητας περνάει μέσα και από τέτοια προγράμματα.


ΣΕΛ.  21
ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»;
Δέματα - βόμβες με παραλήπτες ξένες πρεσβείες

ΣΕΛ.  25
Τραγωδία με άστεγο σε κάδο σκουπιδιών

ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ