Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Αθηνά (Νανά) Χατζοπούλου

Πολιτικός μηχανικός - μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας - ΔΣ Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία

Αυτό που σήμερα όλοι βιώνουμε είναι ένας αμείλικτος ταξικός πόλεμος με μοναδικό επίδικο το «ποιος ποιον».

Το πραγματικό ζητούμενο, λοιπόν, σήμερα, σε καμιά περίπτωση δεν είναι η ψευδεπίγραφη «ενότητα της αριστεράς» που θα επιτυγχάνεται μέσα από συμψηφισμούς και ανεύρεση «κοινών σημείων», πίσω από την πλάτη των λαϊκών στρωμάτων και έξω από τους αγώνες τους.

Το πραγματικό ζητούμενο, σήμερα, είναι η ενότητα της πάλης όλων των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων, εργατών και εργαζομένων, αγροτών, μικρών επαγγελματιών, νεολαίας και γυναικών, στην κατεύθυνση της προάσπισης των ταξικών συμφερόντων τους, δηλαδή σε αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Αυτό το μεγάλο ζητούμενο πρέπει και μπορεί να υπηρετήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και αυτό ακριβώς δηλώνει μέσα από την προεκλογική διακήρυξή της, τη στιγμή που η λαϊκή συσπείρωση οφείλει να αποτελέσει περιεχόμενο δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς, συνοικία, σχολειό, πανεπιστήμιο, για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων σήμερα και το άνοιγμα του δρόμου για τη συνολική δικαίωση αυτών των συμφερόντων αύριο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δύσκολος, ακριβώς γιατί δεν μπορεί να είναι μοναχικός.

Αντίθετα, οφείλει να συγκινήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, ενώ ο βαθμός ανταπόκρισης αυτών στο σάλπισμα αγώνα σήμερα θα αποτελέσει τη μοναδική ασφαλιστική δικλείδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές του Νοέμβρη, μέσα από σωματεία, επιτροπές αγώνα, συλλόγους και εν τέλει μέσα από κάθε μορφή λαϊκής συσπείρωσης.

Σ' αυτόν το δρόμο έχουμε υποχρέωση να συστρατευτούμε όλοι οι αγωνιστές. Στην ουσία, πρόκειται για τον μοναδικό πραγματικό μονόδρομο που ανοίγεται μπροστά μας και οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ