Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η ψήφος των εργαζόμενων γυναικών κόντρα στους εκβιασμούς και στα διλήμματα

Με καθαρό κριτήριο πρέπει να σταθούν μπροστά στην κάλπη οι γυναίκες που ανήκουν στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με την ψήφο τους στις 7 και στις 14 Νοέμβρη, έχουν τη δυνατότητα να σταθμίσουν την πείρα που διαθέτουν, να βγάλουν συμπεράσματα, να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που ευθύνονται για τα οξυμένα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν. Ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες, μπορούν να στείλουν σαφές μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Να συμβάλουν στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης υπέρ του λαού, να ανοίξουν το δρόμο για να βρεθούν στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι, οι ανάγκες και τα δικαιώματά τους, και όχι τα μονοπώλια και τα κέρδη τους.

Πάνω απ΄ όλα, οι γυναίκες έχουν ευθύνη να απορρίψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα και τον εκβιασμό που επιχειρεί η κυβέρνηση, συνδέοντας την καταψήφιση των υποψηφίων της με την «αποσταθεροποίηση» της χώρας και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών. Το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση δεν αφορά τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, γιατί αυτές πτωχεύουν καθημερινά. Πτώχευση είναι τα πετσοκομμένα μεροκάματα και οι συντάξεις πείνας, οι συνεχώς αυξανόμενες απολύσεις εγκύων και μητέρων και οι ουρές της ανεργίας. Χρεοκοπία είναι η δυσκολία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας να πληρώσει τους λογαριασμούς και τα δάνεια, το γιατρό και το νοσοκομείο, τα τροφεία του παιδικού σταθμού, τα φροντιστήρια και το πετρέλαιο για το σχολείο των παιδιών της.

Στο κενό πρέπει να πέσουν, εκτός από τα πλαστά διλήμματα, και οι άλλες προσπάθειες που κάνουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα στηρίγματά τους να θολώσουν το κριτήριο της ψήφου, να εγκλωβίσουν το λαό και να υφαρπάξουν την ψήφο του. Οι γυναίκες πρέπει να απορρίψουν τη λογική ότι η λύση βρίσκεται στην επιλογή των κατάλληλων, «ικανών» διαχειριστών που θα βρεθούν στο τιμόνι των νέων «καλλικρατικών» θεσμών. Η βιτρίνα των «ανεξάρτητων» και «υπερκομματικών» υποψηφίων ραγίζει πολύ εύκολα κάτω από την πείρα που διαθέτουν οι εργαζόμενες: οι «ανεξάρτητοι» Δήμαρχοι, όπως και όσοι στηρίχτηκαν επίσημα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αποδείχθηκαν στην πράξη ανεξάρτητοι από τις ανάγκες, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του εργατικού, του λαϊκού, του γυναικείου κινήματος και παράλληλα απόλυτα δεσμευμένοι στην πολιτική του κεφαλαίου, της εκάστοτε κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ολοι τους, για παράδειγμα, απασχόλησαν πλήθος εργαζομένων, σε μεγάλο ποσοστό γυναίκες, με συμβάσεις και μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών και σήμερα προχωρούν στην απόλυσή τους. Ολοι τους επέβαλαν υψηλά ανταποδοτικά δημοτικά τέλη και παράλληλα μετέτρεψαν τις υποδομές και τις υπηρεσίες που δικαιούνται να απολαμβάνουν οι εργαζόμενες γυναίκες σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα. Σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουν και μάλιστα στα πλαίσια του «Καλλικράτη» θα εντείνουν την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και στην κλιμάκωση της επίθεσης, οι γυναίκες μπορούν να δώσουν απάντηση κάνοντας την ψήφο τους όπλο. Να σταθούν χωρίς φόβο απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης αλλά και χωρίς αυταπάτες ότι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ μπορούν να αλλάξουν. Στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να δώσουν ώθηση στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης, να υψώσουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, ώστε να μπουν στην ημερήσια διάταξη της πάλης οι σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά τους, ο δρόμος ανάπτυξης που τα υπηρετεί.


Ε.Χ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ