Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αξιοποιεί τις εξελίξεις για να ενισχύσει τους εκβιασμούς

Ενταγμένος στην προπαγάνδα περί «αποσταθεροποίησης» ο σχολιασμός από τον πρωθυπουργό

Να αξιοποιήσει τη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών επιχειρεί η κυβέρνηση, για να εμφανιστεί σαν δύναμη «σταθερότητας» που διασφαλίζει τη «δημόσια τάξη».

Η «αναζωπύρωση» της λεγόμενης τρομοκρατίας λίγες μέρες πριν τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, γίνεται αντικείμενο προπαγανδιστικής ενίσχυσης των εκβιαστικών εκκλήσεων του πρωθυπουργού προς το λαό να στείλει από τις κάλπες «ένα ξεκάθαρο μήνυμα, σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό», να συνδράμει δηλαδή με την ψήφο του την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Με ολοφάνερη την πρόθεση η κυβέρνηση να παρουσιαστεί σαν «εγγυητής» της «ασφάλειας», ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ανέφερε χτες στην ομιλία του στα Γιάννενα: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και στεκόμαστε άτεγκτοι, αμείλικτοι απέναντι σε όποιον επιχειρεί, μάταια, να διασαλεύσει με τρομοκρατικές ενέργειες την κοινωνική ειρήνη και να πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο».

Ταυτόχρονα, έσπευσε να εξάρει το «έργο» της Αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουμε τη συστηματική, οργανωμένη προσπάθεια, που έχει δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο».

Δείχνοντας ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την «ξαφνική» επανεμφάνιση «φαινομένων τρομοκρατίας» για την ένταση της κρατικής καταστολής, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε: «Οπλο μας η επιχειρησιακή ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δημιουργούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς για τον πολίτη».

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, επιχείρησε με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει το «μπαράζ» των προβοκατόρικων ενεργειών με τις επικείμενες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι καταφεύγουν στη θεωρία της συνωμοσίας για να αποδείξουν και να ισχυροποιήσουν κάποιες απόψεις τους».

«Δάκτυλο» που αποσκοπεί στην «αποσταθεροποίηση και στον αποσυντονισμό της προσπάθειας της χώρας» βλέπει ο ΛΑ.Ο.Σ. πίσω απ' τα τρομοκρατικά χτυπήματα και συστήνει «προσοχή». Την προσπάθεια «δημιουργίας κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. Η «Δημοκρατική Αριστερά» με τη σειρά της δράττεται της ευκαιρίας για να ζητήσει συναίνεση, καλώντας τα κόμματα «να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ