Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκαλυπτική η εσωκομματική διαμάχη

Η κόντρα Καρατζαφέρη - Βορίδη επιβεβαιώνει ότι η αστική τάξη επιδιώκει αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

Αποκαλυπτική του ακροδεξιού συνονθυλεύματος που συναθροίζεται στο κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και της πολιτικής εξαπάτησης του λαού από τον Γ. Καρατζαφέρη και τα αστικά ΜΜΕ, προκειμένου να καμουφλαριστεί η πραγματική ταυτότητα του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί η κόντρα που κλιμακώνεται ανάμεσα στον Καρατζαφέρη και τον βουλευτή Μ. Βορίδη.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος» της Κυριακής, ο Γ. Καρατζαφέρης ρωτήθηκε γιατί δεν πρότεινε τον Μ. Βορίδη για υποψήφιο περιφερειάρχη του κόμματός του στην Αττική και απάντησε: «Φοβήθηκα ότι έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει (...) με τον Λεπέν, τα τσεκούρια (...) λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο "καλό παιδί" (...) να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ».

Ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρεται στο παρελθόν του Μ. Βορίδη, ο οποίος, προτού προσχωρήσει στον ΛΑ.Ο.Σ., διετέλεσε αρχηγός του Ελληνικού Μετώπου, μιας πολιτικής οργά­νωσης που ήθελε να αντιγράψει την πολιτική του Λεπέν με το Εθνικό Μέτωπο (Front National) στη Γαλλία. Ο Μ. Βο­ρίδης ξεκίνησε την καριέρα του σαν πρόεδρος της νεολαί­ας ΕΠΕΝ, του κόμματος που ίδρυσε ο δικτάτορας Παπαδόπου­λος, σε μια προσπάθεια να ανασυγκροτήσει τα υπολείμματα του χουντικού καθεστώτος. Πρώτος πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρ­χηγός μετέπειτα της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Αμεση ήταν η απάντηση του Μ. Βορίδη (ρ/σ ΦΛΑΣ) που δήλωσε «ειλικρινά αισθάνομαι άσχημα διότι με την τοποθέτηση την οποία κάνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εμένα, προσωπικά σας το λέω, μου δημιουργεί κι ένα αίσθημα ότι ρε παιδί μου, μήπως αισθάνεται ότι του είμαι βάρος, μήπως τον εμποδίζω, ξέρω 'γω, σε κάτι, στην εξέλιξη την πολιτική του. Θα μου πείτε, πότε το αισθάνθηκε, γιατί αυτά, να τονίσω, είναι γνωστά επί πολύ μακρό χρονικό διάστημα (...) ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έχει δεύτερες σκέψεις ή καινούργιες σκέψεις, αυτό είναι κάτι, ειλικρινά σας λέω, που θα το συζητήσω μαζί του, γιατί δε θέλω σε καμία περίπτωση να αποτελώ βάρος για οποιονδήποτε».

Συμπληρώνει ότι αν επιβεβαιωθούν αυτά που λέει, τότε «είναι σαφές ότι θα απαλλάξω το κόμμα από το βάρος, με την έννοια ότι θα αποσυνδεθούν οι πολιτικοί μας δρόμοι (...) δε θέλω να είμαι σε ένα σχήμα στο οποίο κάποιος μου λέει ότι, ξέρεις, του δημιουργώ προβλήματα».

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια Καρατζαφέρη να αποστασιοποιηθεί από τον Βορίδη και η προαναγγελία αποχώρησης του δεύτερου από τον ΛΑ.Ο.Σ., έρχεται να ενισχύσει τις ενδείξεις ότι τα επιτελεία της αστικής τάξης «μαγειρεύουν» πολύμορφες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «ευρωσκεπτικιστικό» προφίλ αλλά και διαθέσιμο για κυβερνητική «τσόντα»(2016-03-29 00:00:00.0)
Εσωκομματική αναταραχή στον ΛΑ.Ο.Σ.(2012-02-18 00:00:00.0)
Εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΛΑ.Ο.Σ.(2010-10-21 00:00:00.0)
Κόμμα - ρεζέρβα σε κάθε αντιλαϊκή συμμαχία(2010-08-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-03-11 00:00:00.0)
Διαψεύδουν προσχώρηση στη ΝΔ(2008-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ