Από τη χτεσινή περιοδεία στο Μοναστηράκι |
Συζητώντας με εμπόρους σε Ηφαίστου, Ερμού, Αγ. Φιλίππου, Αστιγγος και Κυνέτου, αφουγκράστηκε την αγωνία τους για την αναδουλειά, την αδυναμία τους να πληρώσουν ενοίκια, ΟΑΕΕ, λογαριασμούς, την ανασφάλεια για το αύριο, τα λουκέτα, τη μεθοδευμένη υποβάθμιση περιοχών του κέντρου.
Τόνισε πως οι άνθρωποι του μόχθου βιώνουν τα αποτελέσματα των μέτρων της κυβέρνησης, της πολιτικής του ευρωμονόδρομου. Οτι η ανακούφιση έρχεται μέσα από τη ρήξη, με αυτή την πολιτική, ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια. Πρόσθεσε ότι με ψήφο στο ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές ο λαός μπορεί να κλονίσει, να ταρακουνήσει τους κυβερνώντες, να βάλει φρένο στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Οτι μόνο έτσι μπορεί να τους στριμώξει, με ψήφο που δεν παρερμηνεύεται, δε χαραμίζεται σε αναχώματα - δήθεν ανεξάρτητους, υπερκομματικούς κι αντάρτες, τα ποσοστά των οποίων το βράδυ των εκλογών θα αθροιστούν με αυτά των επίσημων υποψηφίων του δικομματισμού. Προειδοποίησε ότι λύση δεν είναι ούτε η αποχή, εφόσον αφήνει την κυβέρνηση αλώβητη.
Αργότερα, το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, συνοδευόμενος από το Νίκο Οικονόμου, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και την Βέρα Καραγιάννη, υποψήφια δημοτική σύμβουλο, επισκέφτηκαν τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο (ΠΓΣ) που, μετά την παραίτηση του ΔΣ, με πρόεδρο τον μεγαλοεπιχειρηματία Κυριακού, βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Εξι μήνες τώρα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, χιλιάδες αθλητές των ακαδημιών στον αέρα, τα χρέη που άφησε ο επιχειρηματίας ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ, οι απλήρωτοι λογαριασμοί προς τις ΔΕΚΟ (13 χρόνια απλήρωτο το νερό, 1,6 εκατομμύρια το χρέος) επίσης σε δυσθεώρητα ύψη.
Ο Νίκος Σοφιανός επανέλαβε τη θέση του Κόμματος για στήριξη του σχολικού και σωματειακού αθλητισμού με παράλληλη κατάργηση του επαγγελματικού αθλητισμού. Να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στο χώρο, όχι πολυδιάσπαση σε ΓΓΑ, ΟΝΑ και σωματεία, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, κόντρα στην επιχειρηματικότητα και την ανταποδοτικότητα.