Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΧΙΩΤΗΔΕΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΙ κ.λπ. άρχισαν με το γνωστό συντονισμό των «μεγάλων πνευμάτων» που συναντώνται, να διακινούν στο «Βήμα», την «Ελευθεροτυπία» και αλλού το ΠΑΣΟΚικο ραβασάκι ότι το ΚΚΕ τάχα θα πριμοδοτήσει στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών τα «αντιμνημονιακά» ψηφοδέλτια της ΝΔ και άλλων... Τι τους πονάει στην ολοκάθαρη θέση του Κόμματος ότι και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» ανεξάρτητα, αν συμμετέχει ή όχι στον β' γύρο; Οτι τους χαλάει τα σικέ παιχνίδια που παίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, και τα αναχώματά τους (στιλ Δημαρά, Μητρόπουλου κ.ο.κ) για να εγκλωβίσουν ξανά τη λαϊκή αγανάκτηση. Οτι προειδοποίησε έγκαιρα και πριν τις προηγούμενες εκλογές ότι είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ έρχεται θύελλα μέτρων, την ώρα που οι υπόλοιποι όψιμοι τάχα «αντιμνημονιστές» (Δημαράς, Κικίλιας, Μητρόπουλος, Αλαβάνος κ.ο.κ.) μίλαγαν για «περίοδο χάριτος» στη νέα κυβέρνηση και για «κινδυνολογία» του ΚΚΕ. Αυτά...

***

Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ, που αυτοαποκαλείται υπερκομματικός υποψήφιος στην Αττική, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά, είπε:

«Επιθυμώ βαθύτατα και διακαώς να είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, αυτό είναι μια απόφαση του κόμματος και θα μπορούσα να υποστηρίξω τον υποψήφιο που θα επέλεγε το ΠΑΣΟΚ» (το αναπαράγουν τα «Νέα», 20/8/2010). ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, μέχρι τα μπούνια. Επιβεβαιώνεται και από συνέντευξή του στο «Βήμα», 9/9/2010, όπου είπε: «Δε μου αρέσουν οι ετικέτες. Γεννήθηκα και διαπαιδαγωγήθηκα στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο του ΠαΣοΚ. Αυτό υποστηρίζω, αυτό υπηρετώ, αυτό θα κάνω ώσπου να πεθάνω».

***

Ο Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΝ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παρασκευή + 13» στις 15/10/2010 είπε: «να στείλουν ένα σαφές μήνυμα... αποδίδοντας το σημερινό κατάντημα της χώρας στην ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος, στην αδυναμία του να παρέμβει στις δυσμενείς για τη χώρα μας ευρωπαϊκές αποφάσεις και τους κανόνες της ΟΝΕ...» και τη διοχέτευση της δυσαρέσκειας σε «ελπιδοφόρα και συνεκτικά σχήματα ξεκάθαρου προγραμματικού λόγου».

Σαθρά όλα τα επιχειρήματά του. Η ταξική πολιτική της κυβέρνησης βαφτίζεται ανεπάρκεια και η υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ αδυναμία.

Πότε, για τον Α. Μητρόπουλο, εκδηλώθηκαν η «ανεπάρκεια» και η «αδυναμία» είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ; Τώρα. Μέχρι χτες, μέχρι πριν από τις εκλογές του 2009, όχι μόνο υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρωτοστατούσε και στην εκλογή Παπανδρέου και στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Δε λέει αλήθεια. Κρύβει τις επιδιώξεις του να συγκρατήσει ένα μέρος της δυσαρέσκειας στο μαντρί του λεγόμενου «σοσιαλιστικού» χώρου και ταυτόχρονα μιλάει για συνεκτικά σχήματα. Η συνεργασία με τον ΣΥΝ, κάθε άλλο παρά συνεκτικό σχήμα είναι. Το μόνο συνεκτικό στοιχείο που μπορεί να δημιουργηθεί είναι τσόντα σε μια κεντροαριστερά. Αυτή είναι και η ουσιαστική του επιδίωξη.

Στην πραγματικότητα, συμμετέχει στα παιχνίδια εξουσίας και όχι στον αγώνα για αλλαγή που έχουν ανάγκη τα εργατικά και λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ