Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συναίνεση για να τσακιστεί ο λαός

Ως υπέρμαχος της ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού με σημαία τη συναίνεση, εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας την κινητικότητα που αναπτύσσουν προς αυτή την κατεύθυνση τα επιτελεία της αστικής τάξης. Ο πρώην πρωθυπουργός, μίλησε για «ξεπερασμένα κόμματα», σημειώνοντας ότι σήμερα «ο τόπος δεν έχει λύση» και εκτίμησε παράλληλα ότι ο Α. Σαμαράς «δεν προσφέρει εναλλακτική λύση για τον τόπο».

Η ανανέωση, όπως είπε, του πολιτικού σκηνικού «είναι μια διαδικασία που θα μπει σε λειτουργία» και για το σκοπό αυτό «ν' αξιοποιήσουμε τους χρήσιμους ανθρώπους». Μέσα σε ένα πλαίσιο κινδυνολογίας ανάλογης αυτής που αναμασά η κυβέρνηση, ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ότι «η Ελλάδα περνάει θανάσιμη κρίση», κατέληξε στην εκτίμηση ότι «απαιτείται εθνική ενότητα» και πρόβλεψε ότι «θα υπάρξουν καινούρια κόμματα και καινούριοι άνθρωποι».

Πρότεινε «να χρησιμοποιήσουμε τεχνοκράτες» ώστε «να πετύχουμε στην επόμενη φάση που θα είναι πιο αποφασιστική». Χάριν τέλος της ομοψυχίας του αστικού κόσμου ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, να μη «ρίχνει λάδι στη φωτιά» σε σχέση με την ευθύνη της ΝΔ στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και να «επιδιώξει να πετύχει συναίνεση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ