Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την αντεπίθεση

Τους εκβιασμούς και τις πολύμορφες πιέσεις του λαού εντείνει η κυβέρνηση μαζί με όλα τα επιτελεία της πλουτοκρατίας, ώστε να διασφαλιστεί η συναίνεση των εργαζομένων στη συνολική αναμόρφωση της ζωής τους όπως απαιτούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Είναι ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης (που στον έναν ή τον άλλο βαθμό στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου) πως αν πραγματοποιηθούν οι αναδιαρθρώσεις που ετοιμάζονται θα λυθούν τα λαϊκά προβλήματα. Το αντίθετο θα συμβεί. Η επιτάχυνση, αναπροσαρμογή και ολοκλήρωση των σχεδίων της άρχουσας τάξης (είτε αυτά προβλέπονται στο μνημόνιο, είτε προβλέπονται στα ίδια τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ κ.λ.) μόνο στόχο έχουν την υπεράσπιση και ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Κι αυτό για το λαό δε σημαίνει τίποτα άλλο από νέα, δραματική επιδείνωση της ζωής του. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως, ήδη, η κυβέρνηση απροσχημάτιστα ομολογεί (και μάλιστα το διαφημίζει ως γνώρισμα της αποφασιστικότητάς της να περιφρουρήσει τις απαιτήσεις των μονοπωλίων) ότι δεν πρόκειται να παρέμβει ούτε για μέτρα στοιχειώδους προστασίας των πιο ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού, όπως πχ. η εξασφάλιση ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων, η παρέμβαση για να μην κοπεί το ρεύμα ή το νερό σε σπίτια απλήρωτων εργατών, οι απολύσεις εγκύων κτλ.

Σ' αυτή τη βάση, είναι επιβεβλημένη η προετοιμασία του λαού, από σήμερα, για να αποκρούσει τα χειρότερα που έρχονται. Προετοιμασία που για να έχει δυναμική και προοπτική προϋποθέτει την αγωνιστική συστράτευση με το ΚΚΕ. Τη συμπόρευση με το Κόμμα που με συνέπεια, αταλάντευτα, ολόπλευρα, στοιχειοθετημένα προειδοποίησε από την πρώτη στιγμή για τις συνέπειες που θα έχει για το λαό η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (σε συνθήκες κρίσης αλλά και καπιταλιστικής ανάπτυξης) αλλά και ότι, μόνη εναλλακτική για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων είναι η σύγκρουση με τα μονοπώλια.

Γι' αυτό και, τη μάχη των επικείμενων εκλογών, ο λαός δε μπορεί να μη τη δει ενταγμένη στην προετοιμασία της αντίστασής του ενάντια στα χειρότερα που έρχονται. Με ψήφο στο ΚΚΕ, στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα καταδίκης όσων πετούν τα εναπομείναντα δικαιώματά του στον Καιάδα της «ανταγωνιστικότητας». Να πάρει μέτρα ώστε το αποτέλεσμα των εκλογών να δώσει ώθηση στην οργάνωσή του. Οσο περισσότερα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βγάλει η κάλπη, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα εμπόδια που θα μπορέσει ο λαός να ορθώσει στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Τόσο περισσότερες εστίες αντίστασης θα μπορέσει να χτίσει σε τόπους δουλειάς κι εργατογειτονιές.

Γιατί η συμπόρευση στην οποία καλεί το ΚΚΕ δεν είναι απλά μια καταγραφή εκλογικής μείωσης της δύναμης των κομμάτων που στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα». Αλλά, συμπόρευση για ένταση της αντιπαράθεσης με όσους στηρίζουν το κεφάλαιο. Για στοιχειοθετημένη αποκάλυψη των αδιεξόδων που γεννά για το λαό η πολιτική ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Για οργάνωση της αντίστασης στη μεγαλοεργοδοσία για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον εργάτη και την οικογένειά του. Για ανάδειξη της δύναμης που απελευθερώνει για το λαό η συμμαχία εργατικής τάξης - αυτοαπασχολούμενων - φτωχής αγροτιάς - νέων και γυναικών από τα λαϊκά στρώματα. Για προβολή της επικαιρότητας και ρεαλιστικότητας της ανάπτυξης που, με την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, θα ικανοποιεί τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ