Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ζητάει ψήφο για λογαριασμό της πλουτοκρατίας

«Μείγμα πολιτικής» προς ενίσχυση των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης προτείνει επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς

Το σύνθημα «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη με δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και «μαύρισμα» των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Το σύνθημα «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη με δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και «μαύρισμα» των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Υπέρ της έντασης στην υλοποίηση της στρατηγικής του μνημονίου, καθαρά υπέρ της πλουτοκρατίας, θα μετρήσει η ψήφος στη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, παρά την παραπλανητική «αντιμνημονιακή» καμπάνια της ηγεσίας του κόμματος προκειμένου να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η ηγεσία της ΝΔ ζητά στις εκλογές να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας και καταδίκης της κυβέρνησης, ώστε «να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει μείγμα οικονομικής πολιτικής»(!), αποφεύγοντας όμως στα προεκλογικά τηλεπαράθυρα να αποσαφηνίσει το «μείγμα» της πολιτικής που η ίδια προτείνει και πιέζει να εφαρμοστεί, ακριβώς γιατί πρόκειται για προωθημένα φιλομονοπωλιακά μέτρα που ήδη έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από τις ομιλίες όμως του Α. Σαμαρά, η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει τυχόν ενίσχυσή της στις κάλπες για να αυξήσει την πίεση στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών και μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων. Αυτό άλλωστε είναι το «νέο μείγμα» πολιτικής που προτείνει, θεωρώντας δεδομένη την υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου.

Επίσης, η δέσμευση για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου αποτρέπει την ηγεσία της ΝΔ να θέσει θέμα πρόωρων εκλογών, επειδή αυτό που προέχει είναι η ταχεία εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων με τα οποία η ΝΔ συμφωνεί και βάζει πλάτες για να εφαρμοστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Α. Σαμαράς έσπευσε προκαταβολικά να απορρίψει κάθε σκέψη για πρόωρες εθνικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως εκβιασμό και ψευτοδίλημμα «ενός τρομαγμένου ΠΑΣΟΚ» την προβολή ενός τέτοιου ενδεχόμενου. «Αυτός είναι ένας εκβιασμός, ένα ψευτοδίλημμα που μπορεί να θέσει ή να υπονοήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», απαντώντας στην ερώτηση αν ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοέμβρη θα θέσει ζήτημα εθνικών εκλογών.

Προσδιορίζοντας το στόχο του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές, δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ότι «στόχος μας είναι να σταλεί το σωστό μήνυμα. Να αποδοκιμαστούν η πολιτική της κυβέρνησης και οι εκβιασμοί της. Να μπει φραγμός σε νέα μέτρα. Να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Να αλλάξει μείγμα οικονομικής πολιτικής». Το ίδιο επανέλαβε κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στη Μεσσηνία.

Την ίδια στιγμή το επιτελείο της Ρηγίλλης σχεδίαζε την επικοινωνιακή τακτική μέχρι τις εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που δημιουργεί η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Τα ενδεχόμενα που μελετούσαν οι συνεργάτες του ήταν είτε να οργανωθεί μια νέα διακαναλική συνέντευξη με τον Α. Σαμαρά είτε να δοθούν συνεντεύξεις σε κάθε κανάλι ξεχωριστά είτε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Ο εκπρόσωπος πάντως της ΝΔ απέδωσε τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού «στην κάθετη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις» και στο γεγονός ότι «οι εκλογές προσλαμβάνουν χαρακτήρα ψήφου κατά της οικονομικής πολιτικής του μνημονίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ