Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφο με προοπτική στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στην προεκλογική συγκέντρωση στην Καρδίτσα μίλησαν χτες το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Μπούτας και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Τέγος

Ο Β. Μπούτας
Ο Β. Μπούτας
Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, στην Καρδίτσα, μίλησαν, χτες βράδυ, ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Χρ. Τέγος, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, ενώ χαιρέτισε ο Β. Κρανιάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας.

Στην ομιλία του ο Χρ. Τέγος, υπογράμμισε την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον «Καλλικράτη», καθώς, όπως είπε, έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα. Μέσω των νέων μεγάλων δήμων και περιφερειών - σημείωσε - θα ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών, αλλά και η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας και της Υγείας. Θα χτυπηθούν περισσότερο τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα και θα γίνει προσπάθεια ν' απαλλαγεί από τις ευθύνες του το κεντρικό κράτος και οι κυβερνήσεις του, να πληγεί το λαϊκό κίνημα και να περιοριστούν οι λαϊκές διεκδικήσεις σε τοπικό επίπεδο. Για το λαό - τόνισε - ο «Καλλικράτης» φέρνει νέα αύξηση φορολογίας και για τους μεγάλους επιχειρηματίες εξασφαλίζει μεγάλη αύξηση κερδών.

Την αισιοδοξία του για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εξέφρασε στην ομιλία του ο Β. Μπούτας και υπογράμμισε: «Σ' αυτές τις εκλογές μπορεί, επιτέλους, η λαϊκή ανάγκη, που γίνεται, σιγά - σιγά, λαϊκή απαίτηση, να γίνει πραγματικότητα: Μπορεί, δηλαδή, να έχουμε μαζική καταδίκη της βάρβαρης πολιτικής που πλήττει βάναυσα το λαό μας. Κι αυτό με έναν τρόπο μπορεί να γίνει: Με την καταψήφιση των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ».

Ο Χρ. Τέγος
Ο Χρ. Τέγος
Ειδική αναφορά έκανε στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, φέτος, οι βαμβακοπαραγωγοί, λόγω των τεράστιων ζημιών που έχουν προκαλέσει το πράσινο σκουλήκι και οι συνεχείς βροχοπτώσεις, καθώς και στη μεγάλη κοροϊδία των κυβερνήσεων για την εκτροπή του Αχελώου.

Και υπογράμμισε: «Στηρίζουμε την πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για μια άλλη αγροτική πολιτική, κόντρα στους κανονισμούς της ΚΑΠ, για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα που θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, με τρόφιμα ποιοτικά, υγιεινά και φθηνά μέσα από τις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα προστατεύει την παραγωγή και το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ