Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προτάσεις για γενναία στήριξη των μονοπωλίων

Αύριο η παρουσίαση του προγράμματος για την οικονομία

Ο δρόμος για την «απαλλαγή» από το μνημόνιο περνά μέσα από τη μέχρι κεραίας εφαρμογή του (!) και την αποφασιστική στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να στείλει αύριο ο Αντ. Σαμαράς παρουσιάζοντας τη «νέα» οικονομική πρόταση του κόμματός του στο Ζάππειο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μέχρι τώρα έχει σιγοντάρει με τη στάση του τις ανατροπές που προωθούνται σε Ασφαλιστικό και Εργασιακό, αναμένεται να είναι λαλίστατος και τολμηρός στα «αναπτυξιακά μέτρα» εξόδου από την κρίση, τα οποία είναι μέτρα που συμπίπτουν πλήρως με τα μέτρα που προτείνουν «οι φορείς της αγοράς» και βέβαια έχουν δρομολογηθεί ή είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Το νέο «μείγμα» της οικονομικής πολιτικής που προτείνει η ΝΔ είναι εμπλουτισμένο με γενναία φιλομονοπωλιακά μέτρα, όπως η σταθερή ενίσχυση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και απαλλαγή τους από άλλα «κρατικά βάρη», η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, η επιτάχυνση των ΣΔΙΤ, η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα, κ.ά.

Την ανάγκη εμπλουτισμού της εφαρμοζόμενης πολιτικής με «μέτρα και πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ανάταξη και στη συνέχεια στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας. Επικαλούμενος τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το α' εξάμηνο, που παρουσίασε χτες ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι αυτά δείχνουν «την αποτυχία του μείγματος οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, το οποίο ωθεί την πραγματική οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση».

Μήνυμα στις καπιταλιστικές αγορές αλλά και ένδειξη για την «υπεύθυνη» και «εποικοδομητική» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου αντιπολίτευση που θα ασκεί θεωρείται η τοποθέτηση των Δ. Αβραμόπουλου και Στ. Δήμα στις θέσεις των δύο αντιπροέδρων, που ανακοινώθηκαν χτες από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αντ. Σαμαρά, ο Δ. Αβραμόπουλος θα ασκεί εποπτεία στους τομείς Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας, Δημόσιας Διοίκησης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Δικαιοσύνης, ενώ ο Στ. Δήμας θα ασκεί εποπτεία στους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΝΔ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο διπλών εκλογών το Νοέμβρη. Ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος, εκτίμησε ότι είναι πιθανόν η κυβέρνηση «να θελήσει να δραπετεύσει με ταυτόχρονες εκλογές το φθινόπωρο μαζί με τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ