Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10712

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η πανεργατική απεργία

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 60 πόλεις:

Αθήνα: 11 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς: 11 π.μ., Ηλεκτρικός Σταθμός


ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επικίνδυνη πολιτική και για τα ναρκωτικά

Προωθεί και μέσω του «Καλλικράτη» την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση της αποτυχημένης και αντιεπιστημονικής χορήγησης υποκαταστάτων και διαχωρισμού των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά.


ΣΕΛ.  12

ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ» στους λαϊκούς ανθρώπους

Επικίνδυνο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, που ενέκρινε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τις ρυθμίσεις που εισάγει, είναι ότι καταργείται επί της ουσίας το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» στους εργαζόμενους και στους ανθρώπους που προέρχονται από τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να μείνει αυτό το δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στους οικονομικά ισχυρούς. Την ίδια ώρα τα εκλογικά έσοδα και δαπάνες γίνονται αποκλειστικά μέσω των τραπεζών, με ονομαστικές καταθέσεις, καταγράφοντας υποχρεωτικά τους εργαζόμενους που ενισχύουν τους εκλογικούς συνδυασμούς, άρα και τις ιδεολογικοπολιτικές τους πεποιθήσεις (δηλαδή κανονικό φακέλωμα), ενώ ενισχύονται οικονομικά οι τράπεζες.


ΣΕΛ.  3

*

*

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πλημμύρισε το Σύνταγμα συνθήματα και τραγούδια αγώνα

Αλέκα Παπαρήγα: Είναι πολύ σημαντικό όταν ενώνεται η φωνή των απεργών, των εργαζομένων και των καλλιτεχνών

Χτες το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, τα συνθήματα «πλέχτηκαν» με τα τραγούδια. Χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, νεολαίοι, μετανάστες, από κάθε γωνιά της Αθήνας, ένωσαν τις φωνές τους με σημαντικούς καλλιτέχνες του τόπου, στη συγκέντρωση - συναυλία που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.


ΣΕΛ.  8  -  9

Επικίνδυνη λογική

Κυβερνητικά και άλλα αστικά επιτελεία, η αστική προπαγάνδα, επιστρατεύουν κάθε μέσο για να υποτάξουν το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, τους ανθρώπους του μόχθου, που οι νόμοι της κυβέρνησης καταστρέφουν τη ζωή των οικογενειών τους, στην πραγματικότητα που διαμορφώνουν μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, καταργώντας την ασφάλιση, αυξάνοντας έμμεσους φόρους και ΦΠΑ που μειώνει δραστικά το λαϊκό εισόδημα, αποκλείοντας συνταξιούχους και ανέργους από υπηρεσίες Υγείας κλπ. Και όλα αυτά γιατί το μνημόνιο είναι νόμος. Λένε, λοιπόν, όλοι υπό τους αντιλαϊκούς, αντιδραστικούς νόμους. Οι λαϊκοί άνθρωποι που είναι κατά του μνημονίου, το απορρίπτουν, που θέλουν να το παρεμποδίσουν, να το καταργήσουν, αφού μπορεί να σωθούν κάποιες κατακτήσεις τους, να βελτιωθεί κάπως η ζωή τους, γι' αυτούς βάζουν ζήτημα νομιμότητας. Επικίνδυνη λογική για την ίδια τη ζωή του λαού. Είναι παράνομος ο εργάτης που θέλει ικανοποιητικό εισόδημα, ο άνεργος που θέλει δουλειά, ο συνταξιούχος που θέλει αξιοπρεπή σύνταξη, κόντρα στα κέρδη και παλεύει; 'Η είναι παράνομη η πολιτική που τον στέλνει στον Καιάδα; Αντεπίθεση.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ενιαίος κρατικός φορέας στη Ναυπηγοεπισκευή

ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κατατέθηκε το έκτρωμα για την άρση του καμποτάζ

ΣΕΛ.  15
Στη Βουλή οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ