Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα προσπάθεια παραπλάνησης του λαού

Υπόσχεται μέτρα ενίσχυσης των οικονομικά αδυνάτων, αφού πρώτα έχει οδηγήσει πλατιά λαϊκά στρώματα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν ξανά να δημιουργήσουν αυταπάτες και εφησυχασμό στο λαό. Τώρα είναι η ώρα να πληρώσουν για την πολιτική τους
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν ξανά να δημιουργήσουν αυταπάτες και εφησυχασμό στο λαό. Τώρα είναι η ώρα να πληρώσουν για την πολιτική τους
Φρούδες ελπίδες προσπαθεί να πουλήσει στο λαό η κυβέρνηση, με στόχο να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι «έρχονται καλύτερες μέρες» και να κατευνασθεί η κλιμακούμενη λαϊκή αγανάκτηση. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την «κοινωνική συναίνεση» και να αποτρέψει τις λαϊκές κινητοποιήσεις μπροστά στις προωθούμενες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις και τις νέες περικοπές στους μισθούς και τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Παραμονή της συζήτησης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και ανήμερα της ανακοίνωσης από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τους επόμενους μήνες θα υπαχθούν στον υψηλό συντελεστή 23% του ΦΠΑ τα τρόφιμα και τα φάρμακα, ο πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου προκλητικά υποσχόταν ένα πρόγραμμα «προστασίας» των χαμηλότερων εισοδηματικά τάξεων!

Παράλληλα, κυβερνητικά στελέχη επιχειρούσαν με μπαράζ δηλώσεων να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους ότι μετά τα σκληρά μέτρα θα ακολουθήσει ένα «πρόγραμμα κοινωνικών πολιτικών», το οποίο - όπως υποστήριζαν - θα το παρουσιάσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» και υποστήριξε: «Καθώς θα σταθεροποιείται η οικονομία μας θα ξεδιπλώνονται οι πρωτοβουλίες μας». Οπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός οι «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης θα αφορούν:

-- «Την καταπολέμηση της φτώχειας». Αφού πρώτα κατάργησε τη 13η και 14η σύνταξη, αφού έκοψε το 13ο και 14ο μισθό και μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αφού αύξησε τρεις φορές τον ΦΠΑ, τον ειδικό φόρο στα καύσιμα κατά 63% και έκοψε ακόμα και το εξευτελιστικό επίδομα της «κοινωνικής αλληλεγγύης», τώρα υπόσχεται ότι θα καταπολεμήσει τη φτώχεια!

-- «Την αντιμετώπιση της ανεργίας». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της μέσα στο α' τρίμηνο του 2010 εκτίναξε το επίσημο ποσοστό της ανεργίας στο 11,7%, από 9,3% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, αυξάνοντας το ποσοστό της ανεργίας κατά 26,9%! Ετοιμάζει νομοσχέδιο που περικόπτει στο μισό τις αποζημιώσεις απολύσεων των εργαζομένων, δίνοντας το έναυσμα για να πεταχτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι στο δρόμο, και μάλιστα χωρίς καμιά ουσιαστική προστασία, αφού η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου έχουν απορρίψει τουλάχιστον δύο φορές τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

-- «Την πρόνοια, το κοινωνικό δίχτυ προστασίας». Αφού πρώτα προχώρησε σε δραστικές περικοπές στην Υγεία, στην Πρόνοια και την Παιδεία, τώρα ο πρωθυπουργός υπόσχεται ένα «δίχτυ προστασίας», για να εξαπατήσει τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού, να αποτρέψει την ακραία φτώχεια και να ενσωματώσει λαϊκές αντιδράσεις, καλλιεργώντας τη συνείδηση ότι η εργατική λαϊκή οικογένεια πρέπει να μάθει να ζει με ψίχουλα.

Δεσμεύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο

Αυτήν τη συντονισμένη προπαγανδιστική επιχείρηση έρχεται να υπηρετήσει σήμερα και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθούν η άρση της απαγόρευσης του καμποτάζ, θέματα που αφορούν την «εξυπηρέτηση του πολίτη» και το σχέδιο νόμου για τη «δημιουργία Πράσινου ταμείου» (βλέπε νέοι «πράσινοι φόροι»).

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ακόμα για «πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση της οικονομίας με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και συστηματική διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας»!

Πρόκειται για δεσμεύσεις απέναντι στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, εδράζονται στο πλήθος των νόμων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση και θα εξασφαλίσουν στις πολυεθνικές ακόμα φτηνότερα εργατικά χέρια, ακόμα περισσότερη δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρίας.

Η μείωση του κατώτατου μισθού στα 590 ευρώ μεικτά, η υπονόμευση συνολικά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - ακόμα και πράξη νομοθετικού περιεχομένου ετοιμάζει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει το τριετές πάγωμα μισθών -, η μείωση στο 20% του φορολογικού συντελεστή των κερδών των επιχειρήσεων, οι πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις με κρατικό χρήμα, είναι μόνο μερικά από τα προνόμια που προσφέρει η κυβέρνηση στους κεφαλαιοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ