Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ηχηρό ταξικό μήνυμα αλληλεγγύης

Συγκέντρωση και πορεία μέσα στο Μενίδι την περασμένη Παρασκευή

«Μέτωπο για τις λαϊκές ανάγκες» έγραφε το πανό στην κεφαλή της πορείας
«Μέτωπο για τις λαϊκές ανάγκες» έγραφε το πανό στην κεφαλή της πορείας
Δυναμικά και μαχητικά εκφράστηκε η αλληλεγγύη εργαζομένων, σωματείων, φορέων και του λαού του Μενιδίου στους απλήρωτους εδώ και 12 μήνες συμβασιούχους του Δήμου Μενιδίου πάνω στις πλάτες των οποίων εφαρμόζονται τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης από την πράσινη δημοτική αρχή.

Το συλλαλητήριο αλληλεγγύης που διοργάνωσε τη Παρασκευή το βράδυ η Γραμματεία Μενιδίου του ΠΑΜΕ, με τη σημαντική συμμετοχή και των ίδιων των συμβασιούχων, αποτέλεσε ιδιαίτερα ηχηρή απάντηση στην πράσινη δημοτική αρχή αλλά και στην πλειοψηφία του σωματείου μόνιμων εργαζομένων που δίνει μαθήματα συμβιβασμού στην αντεργατική πολιτική (θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία «απέβαλε» από το σωματείο για 6 μήνες συνδικαλίστρια επειδή στάθηκε στο πλευρό των απεργών συμβασιούχων στον αποκλεισμό του δημαρχείου, την περασμένη βδομάδα. Τη μέρα που τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στέκονταν απέναντι στους εργαζόμενους και έλεγαν μάλιστα στους μόνιμους ότι, αν πάρουν τα δεδουλευμένα τους οι απλήρωτοι, οι ίδιοι κινδυνεύουν να έχουν προβλήματα!).

Την Παρασκευή το βράδυ όμως στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου οι συμβασιούχοι πήραν ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο βλέποντας ότι στον αγώνα που δίνουν δεν είναι μόνοι τους. Και αυτό εκφράστηκε και στα λόγια της συμβασιούχου Αθηνάς Θανοπούλου η οποία μαζί με ακόμα δύο εργαζόμενες ανέβηκε στο βήμα και άνοιξαν τη συγκέντρωση ξεκαθαρίζοντας: «Είμαστε απλήρωτοι εργαζόμενοι του δήμου και ζητάμε τη συμπαράσταση του λαού του Μενιδίου και των εργαζομένων. Δηλώνουμε ότι παρά τις υποσχέσεις, τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις απόπειρες εξαγοράς δε θα καταφέρουν να μας διασπάσουν. Παραμένουμε ενωμένοι και απαιτούμε τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας μας».

Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα ξεκαθάρισε αμέσως μετά ότι θα συνεχίσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων, η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ Ειρήνη Συρρή, την οποία η ΠΑΣΚΕ «απέβαλε» από το σωματείο μονίμων υπαλλήλων επειδή «τόλμησε» να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους. Την ίδια υπόσχεση αλληλεγγύης εξέφρασαν στη συνέχεια μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Κορκολής από το Συντονιστικό των ΟΤΑ και ο Δημήτρης Τρίμπος από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Το συλλαλητήριο στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μια μαχητική πορεία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Μενιδίου με πανό και συνθήματα η οποία κατέληξε έξω από το δημαρχείο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ