Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Στα χέρια μας κρατάμε το μέλλον»

Από τον ΗΣΑΠ στον Πειραιά, ξεκίνησαν χτες οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ στις πρώην ΔΕΚΟ

Ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος συζητά με τους εργαζόμενους
Ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος συζητά με τους εργαζόμενους
«Στα χέρια μας κρατάμε το μέλλον. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, η εργατική τάξη να έχει στην προοπτική της να πάρει την εξουσία και να βάλει στην υπηρεσία της τις μεγάλες επιχειρήσεις. Σήμερα δεν μπορεί, για παράδειγμα, ένας κλάδος μόνος του να αποσπάσει κάποιες νίκες, ακόμα και με απεργία διαρκείας. Χρειάζεται ενότητα ταξική, γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής του καπιταλισμού. Σε αυτό το δρόμο της σύγκρουσης μπορεί να κερδίσουμε και κάτι επιμέρους».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας χτες το πρωί με εργαζόμενους στο μηχανοστάσιο του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε μια ζωντανή και πλούσια συζήτηση για το ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ, για τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ, και κυρίως τους νεότερους, να ξεσηκωθούν απέναντι στην πολιτική που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο, να εγκαταλείψουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που εκφράζουν την «εργατική αριστοκρατία» και να φτιάξουν Επιτροπές Αγώνα, πυρήνες οργάνωσης σε κάθε χώρο. Οπως σημείωσε, για να ενισχυθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες γίνονται όλες οι ανατροπές στο εργασιακό - ασφαλιστικό, αλλά και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, η οποία θα επιφέρει ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενοικιαζόμενους εργαζομένους μέσω εργολάβων, ακόμα πιο υποβαθμισμένες και πιο ακριβές υπηρεσίες για το λαό. Ολες οι κυβερνήσεις - είπε - έφτιαξαν υποδομές με χρήματα του ελληνικού λαού, επειδή οι κεφαλαιοκράτες δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν γι' αυτές, και τώρα τις παραχωρούν. «Το ίδιο δε γίνεται με τον ΗΣΑΠ, με το νέο δίκτυο που φτιάχνουν; Προετοιμάζουν τις υποδομές να είναι έτοιμα "φιλέτα" με ακριβά εισιτήρια για να δώσουν τον ΗΣΑΠ έτοιμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο», συμπλήρωσε.

Χαρακτηριστική ήταν μια παρέμβαση ενός εργαζόμενου, ο οποίος είπε πως «αν και οι διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ είχαν την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ δε θα είχαν καεί οι τρεις άνθρωποι στη "Μαρφίν". Οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ είναι υπόδειγμα».

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει τις εξής περιοδείες για την ενημέρωση των εργαζομένων:

  • Σήμερα, Τρίτη 15 του Ιούνη, στις 9 π.μ. στην ΕΘΕΛ στο αμαξοστάσιο Πέτρου Ράλλη με τον Κώστα Ζιώγα, στέλεχος του ΠΑΜΕ.
  • Την Πέμπτη 17 του Ιούνη στις 9 π.μ. στην ΕΘΕΛ στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού με τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
  • Την Πέμπτη 17 του Ιούνη στις 9 π.μ. στον ΟΣΕ στο κεντρικό εργοστάσιο του Πειραιά με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
  • Την Παρασκευή 18 του Ιούνη στις 9 π.μ. στον ΟΣΕ στο μηχανοστάσιο Αγ. Ιωάννη Ρέντη με τον Κώστα Λιαπάτη, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ