Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Σήμερα η σύσκεψη για το συντονισμό

Στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Σύσκεψη - συζήτηση με στόχο την οργάνωση του αγώνα των κλωστοϋφαντουργών απέναντι στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία και την πάλη για τη διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων και των συμφερόντων τους, πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), του ΕΚΝ και του Σωματείο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Νάουσας «ΚΛΩΘΩ». Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εργαζόμενοι από τις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις στη Νάουσα, στη Βέροια και στην Πέλλα, αλλά και οι άνεργοι κλωστοϋφαντουργοί που απολύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ανάγκη οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους προκειμένου να απαντήσουν στον πόλεμο που εξελίσσεται σε βάρος τους, με πρόσχημα την κρίση.

Οι εξελίξεις στον κλάδο όπως δρομολογήθηκαν στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, αποκάλυψαν ότι η πολιτική στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, οδήγησε σε κλείσιμο εργοστασίων και μαζικές απολύσεις. Ανέδειξαν ότι η ανάπτυξη με γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν ωφελεί τους εργαζόμενους.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με την πάλη τους, δείχνουν τη διέξοδο στον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Στη σχεδιασμένη οικονομία, στη λαϊκή οικονομία όπου χωράει η ανάπτυξη της κλωστοϋφαντουργίας, του ρούχου και του δέρματος. Για να προχωρήσει όμως, χρειάζεται αλλαγή της εξουσίας, το πέρασμά της στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Και σε αυτό τον αγώνα καλούν τους εργαζόμενους να συστρατευθούν, η ΟΕΚΙΔΕ, το ΕΚΝ και η «ΚΛΩΘΩ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ