Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Σήμερα το νέο αγωνιστικό ραντεβού

Στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης η συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων

Κάλεσμα σε όλους τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας του κλάδου τους και στη συγκέντρωση τις 12.30 στην πλατεία Βάθης, προβάλλοντας το αγωνιστικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους απευθύνουν τα ταξικά συνδικάτα και συνολικά οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο.

Ετσι, η ΔΑΣ Μετάλλου καλεί τους εργάτες «να δώσουμε το μήνυμα ότι στη συνείδησή μας ούτε για ένα λεπτό δε νομιμοποιούμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και την αισχρή προπαγάνδα που τα συνοδεύει». Οπως τονίζεται, τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά, αλλά θα μείνουν για πάντα. «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Αυτό είναι το σύνθημα για τους εργαζόμενους. Με αυτό θα πορευτούν και οι μεταλλεργάτες στον αγώνα τους. Μαζί με το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες και υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΠΟΕΜ, που καλλιεργούν αυταπάτες και συγχύσεις στους εργαζόμενους».

Και σημειώνει: «Δε θα επιτρέψουμε να μας αλλάξουν τη ζωή, να δουλεύουμε ως το θάνατο. Παλεύουμε για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Παλεύουμε να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα».

Με κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών τονίζουν: «Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα ούτε για τα χρέη. Δεν επιτρέπεται ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα». Απαιτούν «την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, άμεσα μέσα προστασίας των ανέργων και επίδομα ανεργίας στο 80% του ημερομισθίου μέχρι την εξεύρεση εργασίας».

Τα σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών καλούν σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση όλους τους ανέργους των ειδικοτήτων τους. Οι μεταλλεργάτες του Πειραιά θα προσυγκεντρωθούν στις 11.30 στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org