Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αμεση απάντηση στην τρομοκρατική απόλυση

Καταγγέλλουν τη διοίκηση των «ΜΑΚΡΟ» που έδιωξε εργαζόμενη επειδή πρωτοστατεί στην οργάνωση των συναδέλφων της

Στην απόλυση εργαζόμενης που πρωτοστάτησε στη δημιουργία Σωματείου, στο χώρο δουλειάς της, προχώρησε η επιχείρηση «ΜΑΚΡΟ», στη Λάρισα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων, που χτες το απόγευμα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου και του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, προχώρησαν σε αποκλεισμό του καταστήματος απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους. Η απόλυση της συνδικαλίστριας, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, έγινε ύστερα από την επιχείρηση της εργοδοσίας να της επιβάλλει εντατικοποίηση της εργασίας.

Ως άκυρη και παράνομη καταγγέλλουν την απόλυση, με ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Εργαζομένων ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ ΛΑΡΙΣΑ. Καταγγέλλουν, επίσης, «την απαράδεκτη συμπεριφορά της επιχείρησης που αν και η συναδέλφισσα δήλωσε στη διοίκηση πρόβλημα υγείας, μετά από ιατρική βεβαίωση, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την υγεία της με επιπρόσθετες ώρες και εργασία».

Τονίζουν, δε, ότι «η συμπεριφορά αυτή δείχνει το σχέδιο της επιχείρησης να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, που σηκώνουν κεφάλι και σ' αυτούς που οργανώνουν την δράση τους. Η προσπάθεια οργάνωσης στο συγκεκριμένο χώρο είναι εμπόδιο στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας».

Και καταλήγουν: «Χρειάζεται σήμερα να απαντήσουμε αποφασιστικά στην απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας με ένταση της οργάνωσης των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Με συγκρότηση σωματειακών επιτροπών-επιτροπών αγώνα, συσπείρωση στο σωματείο. Καλούμε τους εργαζομένους να καταδικάσουν τις τακτικές της εργοδοσίας που προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν. Μέσα από την ενεργό ταξική αλληλεγγύη, μέσα από τη συμμετοχή στη δράση του σωματείου, του ΠΑΜΕ, του εργατικού-λαϊκού κινήματος για την ανατροπή αυτής της κατάστασης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση της πάλης(2020-08-26 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή από «δουλεμπορικό»(2018-01-24 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη της συνδικαλίστριας(2016-05-27 00:00:00.0)
Τρομοκρατούν εργάτη υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»(2010-10-15 00:00:00.0)
Πέτυχαν την επαναπρόσληψη εργαζόμενης(2009-03-27 00:00:00.0)
Χαρτί απόλυσης... αντί μισθού(2004-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ