Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ
Στάση εργασίας την Πέμπτη

«Σοβαρό διάλογο» με την κυβέρνηση ζητά η πλειοψηφία της ΠΟΣ

Σε στάση εργασίας προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, αντιδρώντας στην απόφαση για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Την ίδια στιγμή, αναδεικνύεται καθημερινά η ανάγκη οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Σε χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ), οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας εμφανίστηκαν «λάβροι» κατά των ιδιωτικοποιήσεων «ξεχνώντας» βέβαια ότι οι ίδιες δυνάμεις όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν (όπως και εξακολουθούν) την πολιτική που στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των μεταφορών στην ΕΕ, οδηγεί σήμερα το σιδηρόδρομο σε οριστικό ξεπούλημα. Σ' αυτό το πλαίσιο άλλωστε μίλησαν για τα ελλείμματα του ΟΣΕ και εντόπισαν τις αιτίες στη μη καταβολή των «επιδοτήσεων εισιτηρίων» και «Υποχρεώσεων Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος όπως γίνεται με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τις άγονες γραμμές», καλλιεργώντας και έτσι την αντίληψη ότι η ανάπτυξη δικτύου μεταφορών είναι ζήτημα κινήτρων και επιδοτήσεων. Ομως ένα ασφαλές και σύγχρονο δίκτυο μεταφορών που θα καλύπτει όλη την επικράτεια και τις λαϊκές ανάγκες μπορεί να καλύψει ένας αποκλειστικά κρατικός και ενιαίος σιδηρόδρομος με φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές.

Κατά τα άλλα, η πλειοψηφία της ΠΟΣ ανακοίνωσε πως προχωρά σε ... μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα σκάνδαλα που επιβάρυναν τον ΟΣΕ και πολλαπλασίασαν χρέη και ελλείμματα, προσθέτοντας ότι «θα μας βρει το υπουργείο απέναντι, δυναμικά, αν δεν καθίσουν σ' ένα σοβαρό και ειλικρινή διάλογο»!...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ