Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει την υποκριτική γραμμή

Η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να μη διαταράξει τις σχέσεις της με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τα οποία υποθάλπουν την «πειρατική» πολιτική του Ισραήλ, εξακολουθεί να αναζητά «ίσες αποστάσεις» και ήπιους τόνους στους χαρακτηρισμούς «καταδίκης» της επιθετικότητας του κράτους δολοφόνου..

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών «η στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη στα διεθνή ύδατα από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ καταδικάστηκε κατηγορηματικά από τη χώρα μας, όχι μόνο λεκτικά, αλλά και έμπρακτα, με τη διακοπή ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής άσκησης που ήταν σε εξέλιξη και την αναβολή της επίσκεψης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στο Ισραήλ».

Χαρακτηριστική της προσπάθειας να εμφανιστεί ως πόντιος Πιλάτος ήταν η επισήμανση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα «από κοινού με τους εταίρους μας ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα για τα γεγονότα»!

Προφανώς για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η επίθεση των ισραηλινών στα Διεθνή Υδατα, αλλά και ο διαρκής από ξηρά, θάλασσα και αέρα, αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, είναι γεγονότα που χρήζουν διερεύνησης...

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρας προσπάθησε επίσης να δικαιολογήσει τις ενέργειες της κυβέρνησης καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης: «Θέλω να επαναλάβω ότι γνώμονας όλων των ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης αυτής ήταν να προστατευτεί η ασφάλεια των συμπολιτών μας και στη συνέχεια να εξασφαλιστεί ο ταχύτερος δυνατός επαναπατρισμός τους».

Δολοφονίες εν ψυχρώ και κακοποίηση

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες οι Ελληνες που συμμετείχαν στην αποστολή βοήθειας στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και κρατούνταν στις ισραηλινές φυλακές και οι οποίοι απελάθηκαν. Για άλλη μια φορά, κατήγγειλαν την κακοποίηση (σωματική και ψυχολογική) που υπέστησαν από τη βαρβαρότητα των ισραηλινών αρχών και την παράνομη ενέργεια του Ισραήλ σε διεθνή ύδατα. Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επίθεση στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara, όπου υπήρξαν και τα 9 θύματα. Εκεί επέβαινε και Δ. Πλειώνης, που όπως είπε στο πλοίο βρίσκονταν 350 Τούρκοι, 40-50 Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, κυρίως δημοσιογράφοι καθώς και εκπρόσωποι 30 Κοινοβουλίων αραβικών κρατών. Το πλοίο περικύκλωσαν, όπως σημείωσε, έξι φρεγάτες, 7-8 αντιτορπιλικά, δύο υποβρύχια και σκάφη του ισραηλινού Λιμενικού σε μια πλήρη πολεμική επιχείρηση. Μετά την πρώτη αντίσταση από τους επιβαίνοντες στους Ισραηλινούς κομάντος με ξύλα, μάνικες και σφεντόνες άρχισε το μακελειό. Οπως είπε «όταν είδαν ότι οι επιβάτες ήταν άοπλοι, άρχισαν να πυροβολούν. Είχαν όπλα με λέιζερ, στόχευαν και χτυπούσαν εν ψυχρώ». Οι συμμετέχοντες στη χτεσινή συνέντευξη κατήγγειλαν (όπως και οι πρώτοι 6 που είχαν επιστρέψει πρώτοι από το Ισραήλ), ότι κάποιοι από τους κομάντος, που ανέβηκαν στα πλοία κρατούσαν στα χέρια τους λίστες με ονόματα και πλαστικοποιημένες φωτογραφίες συγκεκριμένων ανθρώπων που ήταν ο στόχος τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ