Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10687

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΗΟΠΟΜΠΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Ενταση ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών αντιθέσεων

Αξιοσημείωτο των εξελίξεων είναι η αντιπαράθεση που οξύνεται ανάμεσα στους δύο «παραδοσιακούς» συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή μας, την Τουρκία και το Ισραήλ.


ΣΕΛ.  20   -   26
ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ
Πλήρης συμφωνία για την κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων

Μέχρι κεραίας έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές της, για την υλοποίηση της μεγαλύτερης επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  4  -  5

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές

Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν αυτή την εκλογική μάχη σε εφαλτήριο αντεπίθεσης

  • Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Νοέμβρη 2010 παίρνει, από τα ίδια τα πράγματα και ακόμα περισσότερο απ' ό,τι παλιότερα, λόγω των εξελίξεων τον τελευταίο χρόνο με την οικονομική καπιταλιστική κρίση, γενικό χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης.
  • Η νέα διοικητική δομή, ο «Καλλικράτης», έρχεται να συνδράμει το κεφάλαιο στη μετεκλογική θύελλα που έχει ξεκινήσει σε βάρος του λαού. Ο λαός να αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος, για μια ακόμη φορά, να δείξει εμπιστοσύνη στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισε το 2009. Να δείξει ότι δεν εμπιστεύεται την τύχη του, το αύριο των παιδιών του στην ΕΕ, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο ΔΝΤ.
  • Αυτό που δεν έκανε ο εργαζόμενος λαός στις εθνικές εκλογές, να το τολμήσει τώρα. Να κάνει το θεαματικό βήμα, να γείρει την πλάστιγγα του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του. Τώρα πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, η δύναμη που θέλει και μπορεί να δώσει δύναμη στο λαϊκό κίνημα, αποτελεσματικότητα και νόημα στον αγώνα.

ΣΕΛ.  3,    ένθετο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
«Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς»

Με κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα 12 Εργατικά Κέντρα, 7 Ομοσπονδίες και 7 κλαδικά Σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας. «Η κάθε Ομοσπονδία, το κάθε Συνδικάτο με σχέδιο και συντονισμό να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση της πάλης. Να προετοιμαστούμε καλά για να δώσουμε απεργιακή απάντηση».


ΣΕΛ.  7  -  8

Προσφορά

Φίλοι και σύντροφοι του ΚΚΕ, από Νυρεμβέργη Γερμανίας, προσφέρουν στο ΚΚΕ 3.000 ευρώ ενίσχυση.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο Δευτέρα 7 Ιούνη, στις 11.30 το πρωί, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους 2). Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του «902» αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που ξεκινάει στις 8.30 μ.μ.



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το κυνήγι του κέρδους γεννά και αναπαράγει περιβαλλοντικά προβλήματα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον.


ΣΕΛ.  17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι αντιδραστικές τομές βλάπτουν σοβαρά την παιδική ηλικία

ΣΕΛ.  19
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνεχίζουμε με σχέδιο τη δράση

ΣΕΛ.  12  -  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Συντάξεις αθλιότητας για 40 χρόνια δουλειάς

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ