ΣΕΛ. 15
Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων για τα προβλήματα της νέας γενιάς ζήτησε χτες εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Αλέκα Παπαρήγα: Στη λογική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ή ακόμη και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που στην καλύτερη περίπτωση λένε αναδιαπραγμάτευση του χρέους κλπ., δεν υπάρχει ελπίδα για το λαό, όχι. Η εναλλακτική λύση είναι ταξικό κίνημα και δρομολόγηση εξελίξεων για την αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας
«Τέλος στο σαμποτάζ» τιτλοφορεί η «Καθημερινή», (Κυριακή 6 Ιούνη 2010) το κύριο άρθρο της, επισημαίνοντας: «Εως πότε θα παρέχεται ασυλία σε όσους επιμένουν να καταστρέφουν τη χώρα; Η παράλογη εμμονή αυτών που εμποδίζουν τα κρουαζιερόπλοια και τους ξένους τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα καθίσταται πλέον προκλητική. Η χώρα χρεοκοπεί και κανείς δεν μπορεί να τη σαμποτάρει». Δηλαδή οι εργάτες που αγωνίζονται για το ψωμί τους, για το ψωμί των εξαθλιωμένων ξένων ναυτεργατών, σαμποτάρουν, καταστρέφουν τη χώρα; Τη χώρα σαμποτάρουν και καταστρέφουν οι εφοπλιστές, που έχουν πλήρη φοροαπαλλαγή από το κράτος, ζημιώνοντας τον προϋπολογισμό του, που ναυπηγούν εν μέσω κρίσης τα βαπόρια τους σε Κίνα, Κορέα, όπως ο κ. Αλαφούζος, ενώ τα ναυπηγεία της χώρας, η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν έχουν δουλειές, μαστίζονται από ανεργία. Τη χώρα καταστρέφουν τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, που πήραν από τις κυβερνήσεις κρατικό χρήμα και φοροαπαλλαγές, άδειασαν τα κρατικά ταμεία, αλλά δεν επενδύουν γιατί υπάρχει καπιταλιστική κρίση - αυτοί τη δημιούργησαν - και το κρατάνε στα σεντούκια ελληνικών και ξένων τραπεζών. Οι αστοί σαμποτάρουν, καταστρέφοντας τους εργάτες με μείωση μισθών και συντάξεων, με απολύσεις, με αφαίρεση κάθε δυνατότητας για διακοπές, τουρισμό των Ελλήνων εργαζομένων. Ως εδώ και μη παρέκει, κύριοι αστοί. Τέρμα στην ασυλία της ασυδοσίας σας να καταστρέφετε εργάτες, να χρεοκοπείτε τη χώρα.