Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χιλιοπαιγμένα κόλπα αποπροσανατολισμού...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μάς δουλεύουν είναι γνωστό. Ορισμένες φορές όμως ξεπερνούν τα όρια.

Αλλιώς, πώς να εξηγήσεις την Ερώτηση 14 από αυτούς, που λένε στον Α. Λοβέρδο να μη συμφωνήσει σε όσα ζητάει η τρόικα για το Ασφαλιστικό «εκτός μνημονίου»; Γιατί έτσι - λένε - θα επέλθει η «κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης»!

Δηλαδή, αν η κυβέρνηση φέρει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο «εντός μνημονίου» τι ακριβώς υποστηρίζουν ότι θα συμβεί; `Η μήπως όταν το ψήφιζαν το περίφημο μνημόνιο δε γνώριζαν τι λέει;

Βέβαια, ούτε «εντός» ούτε «εκτός» μνημονίου θέματα υπάρχουν, ούτε υφίσταται κανένα θέμα ερμηνειών και διαπραγμάτευσης, όπως θέλει να μας τα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ.

Να καταργηθούν οι συντάξεις θέλουν. Είναι πολύ απλό. Να γίνουν ...βοηθήματα και αυτά όσο πιο χαμηλά γίνεται. Να θεωρήσουμε ότι οι συντάξεις είναι μια ...συνήθεια του παρελθόντος θέλουνε.

Κάτι που συνέβαινε ...παλιά και τώρα είναι ασύμβατο με τις σύγχρονες οικονομίες και με την «ανάπτυξη» όπως αυτοί την καταλαβαίνουν.

Ολα αυτά είναι επιθυμίες και της κυβέρνησης, και του ΔΝΤ, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και οποιουδήποτε άλλου εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία.

Εν κατακλείδι, αν νομίζουν οι 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι ...θα διασωθούν από την οργή του λαού με τέτοια κολπάκια επικοινωνιακού χαρακτήρα κάνουν μεγάλο λάθος.

Οπως και το ίδιο το κυβερνών κόμμα, αν νομίζει ότι θα «μασήσει» ο κόσμος σε σενάρια περί «καλού» και «κακού» ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστά αυτά τα παιγνιδάκια.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ οικονομικούς δείκτες, για τους οποίους όλοι ξέρουμε (ιδίως από τότε που ήταν να μπούμε στην ΟΝΕ μας ζάλισαν τα αυτιά), υπάρχει και ένας ακόμη. Ο περίφημος Δείκτης Οικονομικού Κλίματος. Κάτι σαν τον ...καιρό για τις εθνικές οικονομίες.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ο ελληνικός είναι, λέει, στις 619 μονάδες, κάτι που συνιστά συννεφιά και μαυρίλα με ...όρους Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πολύ ενδιαφέρον θα είχε πάντως να προσάρμοζαν το συγκεκριμένο δείκτη στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους της Ελλάδας (αν και οι δείκτες δεν αφορούν ποτέ στις λαϊκές ανάγκες).

Ισως τότε διαπίστωναν ότι όχι μόνο έχει συννεφιά, αλλά συντόμως θα ρίξει μπόλικη βροχή, κεραυνούς, χαλάζι, χιόνι και ...καρεκλοπόδαρα. Ολα στο κεφάλι τους φυσικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ