Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζεσταίνουν τις εργοδοτικές πλάτες

Δέκα (10) εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο, από τον περασμένο Φλεβάρη μέχρι σήμερα. Εργαζόμενοι, οι οποίοι είτε απολύθηκαν, είτε απομακρύνθηκαν με την εκβιαστική μέθοδο της οικειοθελούς αποχώρησης. Οι οποίοι ήταν ενεργοί υποστηρικτές του συνδυασμού που στηρίζει το ΠΑΜΕ, της γραμμής δράσης, δηλαδή, που καλεί σε αγώνα κόντρα στα συμφέροντα και την ασυδοσία της εργοδοσίας.

Οι στοχευμένες αυτές «απομακρύνσεις» εργαζομένων - όπως θα τις αποκαλούσε κάποιο στέλεχος της επιχείρησης ή των κομμάτων της πλουτοκρατίας - είναι απαραίτητες στην εταιρεία για να προχωρήσει τα σχέδιά της. Γι' αυτά είχε αναλάβει να μιλήσει ο υπουργός Εργασίας πρόσφατα στη Βουλή, απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ, όπως και να δείξει στους εργαζόμενους τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους. Είχε πει, λοιπόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Επειδή η επιχείρηση εκτιμά ότι διαθέτει 50 πλεονάζοντες εργαζομένους κάνει προτάσεις: Πρώτον, να εργαστούν σε επιχειρήσεις της εταιρείας στο εξωτερικό. Δεύτερον, αντί απόλυσης, να απασχοληθούν με μορφές ελαστικές, με μερική απασχόληση ή με εκ περιτροπής απασχόληση. Αυτό το προβλέπει η νομοθεσία»!

Την ίδια μέρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε αναφέρει ότι η ΜΕΤΚΑ πέρυσι «είχε 34 εκατομμύρια ευρώ κέρδη και έχει ανεκτέλεστες παραγγελίες 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», σχολιάζοντας παράλληλα ότι «η πλουτοκρατία όσο και να "μπουκώσει" με κρατικές χρηματικές ενισχύσεις, απευθείας αναθέσεις έργων, παραγγελίες και φοροαπαλλαγές, ποτέ δε χορταίνει». Σ' αυτά, βέβαια, ο υπουργός δε βρήκε τίποτα ουσιαστικό να αντιπαραθέσει. Αλλωστε, το κόμμα του, όπως και η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., έχουν κοινή στρατηγική με το κεφάλαιο. Υπηρετούν το κεφάλαιο. Οπως και η αποστολή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι να ζεσταίνουν την πλάτη της εργοδοσίας. Οταν η εργοδοσία είχε αρχίσει τις απολύσεις, η ΠΑΣΚΕ μαζί με τη ΔΑΚΕ ως ηγεσία του επιχειρησιακού σωματείου έσπευσε τότε να βγάλει ανακοίνωση για να πει ότι οι απολύσεις αφορούν το διευθυντικό δικαίωμα της εργοδοσίας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ